Saturday, 3 August 2013

Jom Kawal & Bakar Lemak Berlebihan

Assalamualaikum...

Hari ni dah masuk 25 hari kita puasa...wahh tak sabarnya nak balik kampung beraya kan. Majoriti bulan puasa ni semua orang turun berat badan kan...termasuklah saya hehhe

Ok oleh kerana tak lama lagi nak raya, semua orang pasti dah terbayang-bayang macam-macam makanan. Ketupat, nasi impit kuah kacang, rendang, ishhh macam-macam la...minum pula air manis..oren lah..ribena lah..banyak lagi...memang pun bila raya jer makan suma sedapppp....hehhe


Bila semua dah sedap...makan pun jadi berlebihanlah...bila makan dah berlebihan....badan pun naik macam di pam-pam...sihat membesar dari biasa...dengan open house yang menanti lagi...sure dah struggle nak kurus balik...heeee risau tak...baju, seluar banyak tak muat...ishhh nampak pula lemak berlebihan sana sini...muka jadi bulat..dagu berlapis-lapis...ayakkkkk maluuuuu...

Dagu berlapis...badan mengembang

So apa nak buat...kena la diet...dalam diet-diet tu nafsu makan sure belum hilang...maklumlah dah sebulan berpuasa...paling penting untuk turunkan berat badan adalah proses membakar lemak atau pecahkan lemak. Kemudian detox dan buang lemak-lemak yang telah dibakar tadi. Sambil amalkan pemakanan sihat dan sedikit senaman. InsyaAllah kita akan dapat kembali berat badan yang ideal.

Saya cadangkan anda cuba set kurus yang minimum ini..insyaAllah dapat BANTU mengawal nafsu makan dan kekalkan berat badan anda. Tahan lama dan harga pun berpatutan yer..insyaAllah boleh tahan hampir 2 bulan.  Harus diingat, ini bukan ubat kurus yer..ini adalah supplemen bagi membantu sahaja yer. Walaubagaimanapun, makan tetap kena jaga ok. 


So, boleh rujuk di gambar untuk lebih jelas. Kemudian baca sedikit fungsi-fungsinya.


Nota:-
Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
 



1. Bakar dan pecahkan lemak >>> Dengan Lecithin atau Omegaguard

Lecithin

~ Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid didalam tubuh
~ Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang
Omegaguard
~ Omegaguard membantu proses memecahkan lemak dan membantu mengawal selera makan  
~ Omegaguard membantu masalah obesiti

2. Detox dan buang lemak >>> Dengan Alfafa Complex
Alfafa 
~ Bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang sudah dipecahkan oleh Lecithin dan Omega
~ Menyingkirkan lemak dan mengurangkan kolestrol

Ini adalah cadangan yang paling minimum dan bajet untuk sesiapa yang ingin mencuba set-set kurus ni ok. Bukan untuk musim raya jer, tetapi terpulang pada sesiapa yang tak suka simpan lemak dalam badan...anda haruss cuba yer. Ada apa-apa pertanyaan, boleh hubungi saya yer.


“ Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Untuk Info & Order
Eina Md Ali
~ Shaklee Independent Distributor (ID - 892529)
~ FB Pages : Vitamin Kesihatan Sejagat
~ SMS/Whatsapp : 019 227 5759
~ Email: inna.mdali@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...