Friday, 21 February 2014

Vitamin Untuk Kesihatan Anak Anda

Ok, baca je tajuk entri ni..sememangnya Eina nak kongsi kebaikan Mealshakes dengan anda la kan. Eina pasti ada segelintir ibu-ibu yang berhadapan dengan masalah kesihatan dan tumbesaran anak-anak kan..contohnya..anak tiada selera makan, anak terlalu kurus kerana berat badan tak bertambah, anak-anak selalu sakit seperti kerap demam, batuk dan selsema, atau mungkin anak anda sukar untuk membuang atau sembelit. Haaa...mungkin Mealshakes boleh membantu..

Eina sendiri beri Ilham Mealshakes, salah satu sebabnya Ilham ni sangat memilih makanan jadi pertambahan berat badannya juga agak terganggu. Alhamdulillah, sedikit sebanyak Mealshakes membantu naikkan selera Ilham. Selain Mealshakes, Eina juga beri Ilham Chewable Vit C untuk menguatkan antibodinya. Sebab Ilham ni mudah juga berjangkit dengan kanak-kanak lain di taska..terutamanya selsema dan batuk. Eina tambah juga Omegaguard untuk kuatkan paru-paru Ilham..sebab kalau batuk...memang lambat nak baik. Setakat ni, Eina sangat berpuashati dengan perubahan Ilham...Eina juga rasa happy bila nampak Ilham lebih berselera untuk makan dan sihat.

Ok jom kita baca pengalaman ibu yang telah merasa perubahan anak mereka dengan pengambilan Mealshakes.


Nota:- Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

**************************************
Testimoni 1 

Alhamdulillah, nak sharing kisah iqbal dan MEALSHAKES Shaklee.

• Iqbal, sangat susah nak makan, kadang2 terkejar kejar nak suap nasi..kalau paksa makan kadang2 dia buang balik makanan lama mulut. Susah nak cuba makanan baru. So saya decide bagi dia mealshakes.

Perubahan ketara:
1- pagi2 bangun tido mesti mintak makanan,.sblm ni tak pernah mintak. Dan byk kali dia akan mintak nasik/nestum/snek cam koko krunch, biskut etc dlm sehari.
2- makan tak yah kejar2 sangat melainkan time dia excited main. 3- paling suka bila dia try makanan baru dan yang mana dia rasa sedap, bykla dia mkn.

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah. Memang gembira sangat2 tengok perubahan dia. Syukur sangat2. Sekarang saya happy time dia mintak nak makan, sebab dia akan makan sungguh2 lps tu.

Mmg dia masih reject makanan yang tak biasa dia makan, sebab dia picky eater, so yang tu susah sikit nak ubah, cuma bila makan nasik dia, memang laju.

**Saya bancuh mealshakes dlm nestum sebab dia tak minum susu botol. Bagi dalam nestum pagi2 sebagai breakfast.


Credit to:- Nor Azua Mhd Riffin


"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Testimoni 2 

Nota:- Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


1 FEB...sempena bulan kelahiran qais, saya nak kongsikan pengalaman saya..bagaimana saya jatuh cinta ngan Shaklee..qais dilahirkan sec pembedahan di hosp taiping..selepas dilahirkan terus ditahan di wad kanak- kanak selama 11 hari kerana masalah kekurangan kalsium...tak pernah dengar pon baby ada masalah tu..bermulalah episod berjumpa pakar dari usianya 3 minggu....sempat menyusukannya selama 6 bulan saje..huhu susu xde (rugi masa tu x tau pon psl shaklee)..selepas tu berat dia memang tak cantik..dah masuk line kuning..kene jumpa pakar pemakanan..diberi susu utk bg selera lagi...huhu sedihnya..kalau nak pegi timbang,,,mmg risau..beratnya tak naik2..kalau naik pon skit jer...

Lagi 3 minggu nak jmpa pakar..saya dok google produk yg boleh naikkan berat dan bagi selera makan...risau sbb doktor nak amik darah qais kalau berat dia masih tak ok...huhu takut sgt..kesan kena cucuk masa baby pon dah penuh kat tangan dia..tak sanggup nak tgk doktor amik darah lagi...

Syukur Allah pertemukan saya dgn Mealshake shaklee...Alhamdulillah bila saya jumpa pakar..beratnya ada naik skit..tak jadi amik darah..dalam hati rasa happy sgt..mealshake ni memang berkesan...tambah2 pula qais suka sgt semput kalau selsema..sekarang saya bagi qais mealshake, omega dan chewable vit c dr shaklee..sekarang selera mknnya bertambah baik dan kurang demam dan selsema..syukur..kami sekeluarga pon dh menjadi pengguna setia shaklee..

- Dayang Mastura -

 "Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Nota:- Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

**************************************
Alhamdulillah...tak rugi melabur untuk kesihatan dan kebaikan anak-anak kan...sebagai ibu bapa pasti akan berasa risau jika anak-anak mengalami masalah kesihatan. Jadi, berilah yang terbaik untuk anak anda.

Baca lain tentang Mealshakes DI SINI

Untuk Info & Order
Eina Md Ali
~ Shaklee Independent Distributor (ID - 892529)
~ FB Pages : Vitamin Kesihatan Sejagat
~ Call/SMS/Whatsapp/WeChat : 019 227 5759
~ Email: inna.mdali@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...