Saturday, 24 October 2015

Kekal Cergas Dan Sihat Semasa Hamil

Dalam beberapa minggu ni, Eina banyak dapat berita gembira dengan kelahiran baby baru dari 'adik-beradik' Shaklee dan juga 'anak' Shaklee Eina. Ada juga berita gembira rezeki pregnant lagi dari cousin Eina yang dah lama tunggu nak pregnant anak kedua. Alhamdulillah, semoga murah rezeki korang semua. Eina pun tumpang happy. ;)

Yang paling best, semua ni baby Shaklee tau. Macam pengalaman yang dikongsikan. Semuanya memberi kesan yang berbeza apabila mengamalkan vitamin Shaklee sejak dari awal mengandung hinggalah saat melahirkan. Antara perbezaan yang banyak Eina dengar ialah ibu berasa lebih bertenaga semasa mengandung, kurang rasa letih walaupun sudah sarat, tiada rasa cramp kaki sampaikan orang tegur tak nampak macam pregnant pun, sebab si ibu aktif bergerak ke sana sini.

Alhamdulillah, itu hanya sebahagian kesan dari pengambilan vitamin Shaklee sepanjang mengandung. Eina pun pernah mengalaminya semasa pregnantkan Mia dulu. Memang berbeza dari mengandungkan abangnya Ilham tanpa vitamin Shaklee (masa tu tak kenal Shaklee lagi, hehe).

Kalau anda sedang mengandung/hamil dan ingin rasa kelainan dengan vitamin Shaklee, bolehlah cuba ya. Ini antara cadangan vitamin untuk anda yang sedang mengandung. Apa yang penting, jangan abaikan Vitamin Asas Semasa Mengandung. Banyak manfaat untuk ibu-ibu dan baby dalam kandungan.

Ok, ini senarai cadangan vitamin asas untuk ibu-ibu mengandung

  • Vita-Lea adalah multivitamin dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.
  • Kaya dengan iron (zat besi) bagi membantu ibu yang ada masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah Anemia.
  • Mengandungi iron formula yang membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.
  • Menghasilkan lebih banyak darah bagi menyokong keperluan khasiat pemakanan diri sendiri dan juga tumbesaran bayi
  • Mengurangkan risiko pendarahan
  • Menguatkan rahim dan mengelakkan keguguran 
*** Ibu tidak perlu mengambil Obimin lagi

  • B Complex mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B termasuklah asid folik
  • Menguatkan jaringan fungsi saraf, otot dan otak.
  • Menukarkan glukosa dan protein dalam makanan kepada tenaga
  • Mengelakkan diabetes
  • Mengurangkan perasaan stress dan tertekan, memberi ketenangan
  • Mengelakkan kekejangan otot
  • Membantu mengelakkan komplikasi semasa hamil seperti kelahiran pramatang dan pre-eklampsia
  • Mengurangkan risiko spina bifida pada bayi
  • Mencegah Anemia

  • Menguatkan sel-sel dalam badan
  • Meningkatkan system pertahanan tubuh/menguatkan antibody badan
  • Membantu menyerap zat besi
  • Membantu dalam sintesis protein
  • Mencegah komplikasi semasa hamil seperti kelahiran yang kurang berat badan, anemia, etc.
  • Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D, Ibu hamil memerlukan 1000-1300mg kalsium setiap hari
  • Mengelakkan penyakit reput tulang kepada ibu dan anak yang dikandung
  • Untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi
  • Mengelakkan kekejangan otot
  • Menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi
  • Merehatkan otot sewaktu berlakunya kontraksi
  • Mampu melawaskan sistem pencernaan dan boleh mngurangkan morning sickness
  • Membantu memberi tenaga
  • Mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan cantik
  • Memberi perlindungan untuk masalah eczema dan kulit sensitive
  • Kandungan soya dalam ESP membantu membaiki tisu-tisu dalam badan
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein.
OmegaGuard >>  (2nd & 3rd Trimester)
  • Membantu pembentukan sel otak bayi
  • Mengandungi DHA dan EPA yang penting untuk perkembangan otak dan mata bayi
  • Mengawal paras kolesterol untuk ibu
  • Mengurangkan simptom kuat pelupa
Oh ya, vitamin ini boleh terus diamalkan sehingga ibu-ibu semua melahirkan dan berpantang tau. So memang berbaloi sebab vitamin ini tahan lama. Ia membantu ibu-ibu dan baby kekal sihat. InshaaAllah atas izinNya.

Ok ibu-ibu semua, ingin rasai kelainan vitamin Shaklee ini. Eina akan beri konsultasi yang paling terbaik untuk anda ya.

~~~~~
Nota:- Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

"Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Info :-
~ Shaklee Independent Distributor (ID - 892529) 
~ SMS/Whatsapp : 019 227 5759

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...