Thursday, 22 September 2016

Kisah Lain Macam Mengandung Dengan Shaklee

Alhamdulillah dah masuk 33 minggu hari ini. Yes, I'm pregnant my 3rd child. Hehe. Rezeki Allah, siapa kita hendak menidakkankannya kan. ☺️

Tadi pagi checkup, doctor cakap semua normal. BP ok, berat ok, uri ok, air ketuban pun ok. Lega dengar. Berat baby dah 2.2kg, wow ibu impressed sangat. Memang terasa berat lain macam kali ni. Jalan pun dah macam Penguin, haha. 

Ini adalah pregnancy kedua Eina amalkan Vitamin Shaklee, no need vitamin from doctor dah. Alhamdulillah, memang terasa lain bila amalkan Set Hamil Shaklee ni tau. Cergas lain macam, terasa macam tak pregnant jer. 

Set Hamil Shaklee lengkap untuk keperluan dan kesihatan ibu dan baby. Ada multivitamin, ada asid folik, ada Vitamin C utk kuatkan imun kita, ada kalsium yang sangat bagus, no more cramp tau, ada protein yang sangat si ibu perlukan utk kuatkan rahim dan ada juga vitamin yg bantu tumbesaran otak baby. 


Bila doctor tanya, nak vitamin tak? Eina akan jawab, saya makan vitamin Shaklee doctor. Terus dia kata ok. 👍😁 Bukan semua doctor boleh terima suplemen tau. 

Eina nak share kisah seorang doctor yang menceritakan pengalaman beliau mengandung dengan Shaklee. Vitamin yang beliau cuba ialah ESP dan Ostematrix. Jom baca kisah beliau.

•••••

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??
Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.
Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya ak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. 

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah, 
Happy Shaklee user

•••••

Untuk anda yang baru nak cuba Shaklee? ESP is the best choice for 1st timer. 

"Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol"

Hubungi Eina ya, the best consultation Eina akan bagi. 

Whatsapp 019.227.5759
Whatsapp 019.227.5759
Whatsapp 019.227.5759
IG: kulit_cantik_halus_gebu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...