Friday, 26 May 2017

Semua Angkara Set Menyusu Shaklee



Makcik: Eh bulatnya adik, macam kakak. Berapa bulan ni? Berapa kilo?


😆


Saya: 6 bulan lebih, baru 8 kilo lebih 😁


Makcik: Haaa 8 kilo, semangatnyaaa. Patutlah senget mama dia dukung. Mama bagi minum susu apa ni? (sambil pegang2 Imran)


Saya: Susu ibu jer 😊


Makcik: Ooo baguslahh. Semangat macam kakak dia nanti ni


😅


**********


Sejak dalam perut lagi, ibu berazam nak menyusukan Imran hingga 2 tahun. Alhamdulillah, setakat ni murah rezeki Imran. Semoga tercapai azam ibu menyusukan Imran hingga 2 tahun. InshaaAllah semoga dipermudahkan Allah. Aminnn 


Eina memang konsisten Set Menyusu Shaklee. Set Menyusu Shaklee lengkap dengan semua vitamin yang ibu dan anak perlukan. Ada Vitalea, Bcomplex, Vit C, ESP, Alfafa dan Ostematrix. Semuanya sangat penting untuk ibu menyusu, boleh bantu tambah tenaga, kurangkan stress, kuatkan imun, bantu tambah susu dan hasilkan susu lebih berkualiti. Alhamdulillah 


Selain tu, ada juga amalkan makanan yang boleh tambah susu contohnya kurma, pegaga, air horlick dll. Bergantung pada keserasian badan juga 😊


Nasi memang tak boleh tinggal, makan on time, air mesti minum banyak, 2-3L sehari. Perlu selalu happy dan cukup rehat. Tak boleh stress, sebab kalau stress, memang akan effect susu ok. Perlu sentiasa tenang.


Yang paling penting, selalu doa dengan Allah, moga dipermudahkan urusan penyusuan dan minta susu sentiasa cukup untuk anak. Amalkan Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum. 


Allah itu Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Mintalah padaNya, doa la banyak-banyak, bergantunglah pada Allah. Allah tidak akan hampakan hambaNya yang rajin berdoa. Disamping itu kita usaha dengan amalkan pemakanan sihat dan pengambilan suplemen. InshaaAllah segalanya akan dipermudahkan.


Doakan Eina ya kawan-kawan ;)


Esok dah nak puasa kan, nanti Eina share macam mana kekal bertenaga berpuasa sambil menyusu. Dan susu pun sentiasa ada dan cukup untuk baby walaupun berpuasa 😊


Oh ya, nak order Set Menyusu Shaklee atau nak konsultasi boleh Whatsapp Eina ok.



🌹🌹🌹🌹🌹

For info & order

Whatsapp 0192275759

FB: Eina Md Ali

FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya

IG: @kulit_cantik_halus_gebu



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...