“Self Affirmation” untuk Keyakinan Diri

8:06:00 am

Assalamualaikum, selamat pagi. Semoga ceria-ceria sahaja, semoga dipermudahkan segala urusan dan semoga dikurniakan rezeki yang melimpah ruah hari ini. Aminnnn

Dah breakfast? Jangan abaikan breakfast tau. Even korang nak diet sekalipun ok. Breakfast tetap kena ambil. Eina macam biasa, akan mulakan breakfast yang simple dan sedap lagi berkhasiat setiap hari. Haaa macam dalam gambar di bawah ni la ☺️

Confirm bertenaga dan mengenyangkan ok. 😉

Oh ya, Eina nak cerita sikit tentang “self affirmation”. Apa tu self affirmation.
Makna yang mudah difahami ialah ia salah satu cara positifkan diri kita sendiri, salah satu cara meyakinkan diri sendiri, menguatkan diri sendiri. Kita bercakap dengan diri sendiri, bercakap depan cermin, cakap yang baik-baik. Sebutkan ayat yang bagus untuk bina confidence level kita, bina kekuatan diri kita, cakap apa yang kita nak pada diri kita.

Sebutkan setiap pagi, setiap hari. InshaaAllah ia akan terus masuk dalam otak kita, akan terus meresap dalam minda separa sedar kita. Ia juga merupakan doa yang sangat mudah kita buat, sangat mudah kita sebutkan untuk diri sendiri.
Cth: I can do it, saya boleh buat 💪

Sebutkan selalu, setiap hari, setiap pagi. Jadikan amalan. Anda akan rasa sangat bersemangat. Tak semestinya perlu bercakap depan cermin, cakap jer di mana-mana.

Kat bawah ni, contoh ayat declarations yang boleh kita amalkan.


Tak dapat sebut yang panjang-panjang sebut yang pendek jer pun dah ok.
I am strong
I am smart
I am confident
I am good
I can do it
I am successful
I am beautiful

Haaa, sebut jer apa yang anda nak sebut. Buatlah, anda akan rasa kelainannya. Jom kita sama-sama amalkan. Cuba tau. 😉

Nak order ESP untuk tambah tenaga? Whatsapp jer ya 😁

~~~~~
Agen Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

You Might Also Like

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.

Like us on Facebook

My Google+

Pageviews