Tuesday, 10 April 2018

Why Supplement? Kenapa perlu suplemen?

Why Supplement? Kenapa kita perlu suplemen? Siapa nak tau? ๐Ÿ™‹‍♀️

Zaman sekarang ni tak semua orang ambil suplemen, tak semua orang suka makan suplemen kan? Sebab apa, mostly boleh dapat dari pemakanan setiap hari. Betul tak?

Persoalannya, cukup ke nutirisi harian kita hanya dari pemakanan sahaja? Betul ke semua makanan yang kita ambil tu sihat? Boleh ke hanya bergantung kepada pemakanan sihat semata-mata? Haa banyak betul soalan ๐Ÿ˜…


Korang tau tak? Kenapa zaman moden macam sekarang ni kita perlukan suplemen untuk kekal sihat. Ada 4 sebab utama


1. Pemakanan
Kita suka makan makanan yang diproses, sebab mudah. Tapi sebenarnya tak sihat kan? Lepas tu suka ambil fast food mcm KFC la, Pizza la kan, makanan berminyak dan bergoreng pun banyak cthnya roti canai, ishh semua sedapplahh nyummmm ๐Ÿ˜‹. Haa so korang rasa cukup sihat ke? ๐Ÿคท‍♀️



2. Lifestyle 
Then cara hidup korang seharian. Selalu letih kesana-sini, berpanas, korang seorang perokok, ibu hamil, selalu stress. Lepas tu jarang bersenam plak kan. Ini maknanya korang memang perlukan suplemen ok ✌️



3. Pencemaran
Setiap hari kita terdedah dengan pelbagai jenis pencemaran. Paling banyak ialah pencemaran udara seperti habuk dan asap kereta. Eh asap rokok pun ada tau. Bahaya kan? So, agak-agak perlu tak suplemen? ๐Ÿ™‚



4. Risiko Penyakit Zaman Moden
Tau tak apa jenis penyakit tu? Antaranya kencing manis, heart attack, strokes. Eh jangan kata awak muda lagi takkan kena penyakit macam ni. Seawal umur 20an pun boleh terkena kencing manis tau, even budak belasan tahun pun ada. Haa seram tak? Puncanya dari pemakanan tidak sihat ๐Ÿคจ

So, dari 4 sebab utama kat atas ni, rasanya korang perlu suplemen tak? Terpulang pada badan sendiri ya. Korang lebih tahu badan korang kan. ๐Ÿ˜‰

Kalau nak ambil suplemen janganlah berasaskan testimoni semata-mata. Pilihlah yang ada kajian sains yang boleh dipercayai. Yang ada data klinikal. Pilihlah yang selamat dan berkesan. Memang banyak yang berkesan, tapi tak semestinya ia selamat ok. ๐Ÿ˜‡

Serius tak hakak cerita bab suplemen, hehe ๐Ÿ˜. Pilihan di tangan korang lah ya. Pilih untuk jangka masa panjang. Kita nak sihat bukan untuk sehari dua jer tau ๐Ÿ˜‰

Nak order Shaklee atau nak konsultasi, boleh hubungi Eina ok ;)

~~~~~
Agen Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...