Tuesday, 7 August 2018

Basic-H2 Pencuci Organik Serbaguna



Hari Ahad lepas ada "akak Coway" datang servis penapis udara kat rumah Eina. Baru 1st time service hari ni. ☺️

Sampai-sampai jer dia tanya "nak kena tukar filter kan, tapi ...."

"Haa tukar filter ke, saya baru 1st time service ni" 😅

Terus dia tengok rekod kat phone dia. "Eh, baru 1st time service ya, sorry saya salah tengok" 🙈

Masa nak start cuci tu dia mintak sabun. Eina tak tau nak bagi sabun apa. Sabun basuh baju ke? Sabun basuh pinggan ke? Haha 😅

So, Eina bagi dia Basic-H2 pencuci serbaguna dari rumusan semulajadi di ekstrak daripada jagung dan kelapa untuk cuci penapis udara itu 😍🤩




Mesti penapis udara itu sangat bersih & pastinya guna Basic-H2 lebih selamat sebab Basic-H2 tiada toksik, tiada gas beracun, tiada bahan kimia berbahaya, tanpa klorin mahupun bahan berbahaya yang lain.

Tahukah Anda?
  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Basic-H2 ni boleh digunakan pada sebarang permukaan dalam atau liar rumah tau. Nak cuci dapur ke? Lantai ke? Periuk belanga ke? Perabot ke? Nak cuci kain pun boleh. Recommended simpan dan guna dirumah okeh. 🤩👍



Dah siap cuci semua, nampak lebih berkilat plak penapis udara itu, hehe 😄
 
Nak tanya pasal Basic-H2, wasap jer ya. Tak mahal pun sebotol tu, tahan lama, sekali guna just letak beberapa titik jer campur dalam air. Harga sebotol RM48 sahaja.

Apa itu Basic-H2 Super Cleaning? 

 ~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...