Atasi Kulit Kering di Musim Panas

10:00:00 am


Kalau kurang minum air waktu musim panas macam sekarang ni, memang kulit jadi kering kan?

Duduk dalam rumah pun, terpaksa on aircond sebab tak tahan berbahang panas. Dah la terasa bahang panas, bila on aircond bertambah keringlah kulit tu 😏

Tidur malam pun kena on aircond juga kan. Kalau tak, boleh basah baju sebab berpeluh. Hehe 😜

Sebab tu perlu pastikan minum air secukupnya. Musim panas macam ni, kalau kurang minum air dan tak suka apply apa-apa cream or lotion, bertambah-tambah keringlah kulit kita jadinya 🙄

Ok, nak tau macam mana Eina kekalkan kelembapan kulit?

Biasanya, untuk bahagian badan, kaki dan juga tangan Eina akan apply Herbal Blend Cream iaitu cream serbaguna untuk seisi keluarga. Memang best, sejuk jer rasa tau, tak melekit pun. Anak-anak pun suka 😍


Untuk kulit muka, Eina memang akan apply Youth Night Cream. Ini memang rutin skincare Eina setiap hari setiap malam

Sangat membantu untuk kulit kering tau. Especially untuk korang yang sentiasa tidur dalam aircond. Apply sebelum tidur, memang kulit akan kekal lembap sampai pagi. 😍


Dalam masa sama, Youth Night Cream ni juga sokong pembaharuan sel kulit supaya kulit nampak lebih muda, halus dan berseri 😋

Sesuai untuk semua jenis kulit tau, kulit sensitif pun sesuai. 😍

2 jenis cream ni ‘wajib’ pakai untuk kulit kekal sihat ok👌😉


Nak tanya apa-apa, boleh wasap Eina ok.


~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

You Might Also Like

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.

Like us on Facebook

Pageviews