Guna Sunblock Untuk Lindungi Kulit Berjeragat

1:37:00 pm


Panas terik hari ni. Korang ada pakai sunscreen/sunblock tak? 🧐

Jangan jadi macam Eina tau 😕

Dulu masa Eina masih bekerja, ada juga pakai sunblock, tapi tak konsisten pun. Rasa macam tak penting sebabnya keluar pagi tak ada matahari panas pun then balik matahari nak terbenam dah, so memang pakai ikut suka jer la 😒

Then sejak jadi WAHM, langsung Eina takde pakai apa-apa sunscreen atau sunblock. Kononnya sebab duduk rumah jer kan, keluar pun kejap-kejap jer. 😬

Akibatnya, jeragat tumbuh dengan subur sekali 😓. Ia jadi semakin teruk dan jadi lebih banyak since pregnant Imran 2 tahun lepas. Tona kulit jadi tak sekata, nampak bertompok jer kat pipi, sampaikan husband pun pernah tegur “kenapa muka banyak jeragat ni” 😭

So Eina pun mulalah cari sunblock & cream untuk kurangkan jeragat. Macam-macam brand pernah guna tapi takde hasil pun 😔

Bila Shaklee perkenalkan #Youth Skincare pada penghujung tahun 2017, Eina memang tak sabar nak cuba. 😇

Complete Set Youth Skincare

Eina mula guna complete Youth Skincare pada bulan Feb 2018. Ada 6 item dalam satu set lengkap Youth Skincare. Dan salah satunya ialah sunblock/sunscreen yang dinamakan Youth Age Defense Moisturizer SPF50.

Youth Age Defense Moisturizer - SPF50

Haa, jangan pelik ya sebab namanya lebih kepada moisturizer. Tapi moisturizer Youth ini sangat special sebab ada SPF50 yang khas dihasilkan untuk warga asia yang cuaca panas lit lit gitu 😬

Since Feb 2018, Eina memang tak pernah missed apply Youth Moisturizer SPF50 ni.

Duduk rumah jer pun kena pakai tau, sebab haba panas dari luar juga haba panas masa kita memasak tu pun boleh merosakkan kulit ok.

Youth Moisturizer SPF50 ni bukan setakat melembapkan kulit, ia juga bantu melindungi kulit serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit. 😋

Alhamdulillah, kulit dah tak kering + tona kulit pun dah sekata 😍

Antara bahan-bahan utama yang digunakan di dalam Youth Age Defense Moisturizer ini adalah SPF 50, Vital Repair+ Complex & Muscadine Grape Extracts.

Sesuai untuk semua jenis kulit. Termasuk kulit sensitif. Memang best tau. 😍

Untuk korang yang pakai makeup tu kan, Youth Moisturizer SPF50 ni juga boleh dijadikan sebagai primer tau, so makeup korang nampak lebih cantik dan glowing gitu 🤩

Sekarang ada offer Youth Starter Pack tau. Diskaun 10% dari harga ahli. Memang murah okeh.

Promo Youth Starter Pack with FREE Membership

Boleh dapat FREE Membership, dapat Cashback & FREE postage juga. Youth Moisturizer SPF50 ni pun ada dalam set tu.

Tapi, kalau just nak beli Youth Moisturizer SPF50 pun boleh ok. Wasap jer Eina 👌

~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

You Might Also Like

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.

Like us on Facebook

Pageviews