Sunday, 23 June 2013

NDT - New Distributor Training

Assalamualaikum...

Hari ni eina just duduk rumah jer...jerebu kat luar makin teruk..rasa takut plak nak keluar...masa ni Nutriferon amat penting sebagai immune booster untuk menjaga kesihatan yer..kalau rasa perit-perit tekak nak demam atau dah demam, batuk ke selsema ker..Nutriferon ni amatlah sesuai diamalkan...tambahan lagi tengah musim jerebu kan...nak tahu khasiat Nutriferon..boleh baca sini

Ermm..cam lari tajuk skit kan...hehe ok skrg barulah ina nak cerita tentang Shaklee NDT iaitu New Distributor Training...semalam 22hb Jun 2013 Shaklee ada anjurkan Training untuk sesiapa sahaja Distributor Shaklee yang berminat nak join dan dengar tentang Shaklee dan bagaimana menjadi seorang Distributor yang berjaya di dalam Shaklee. Speaker masa training tu ialah Mr Ethan Wang, Marketing Director. Mr Ethan banyak berkongsi bagaimana menjadi seorang Distributor yang berjaya. Dan paling best Regional General Manager Shaklee Mr Victor Lim pun ada sekali..memang bersemangat Mr Victor ni... ;)

Inilah Mr Ethan Wang, Marketing Director kita


Me with Shaklee Sisters, Yat Hayati & Tengku Sofia
Point yang paling best dari Mr Victor ialah What are your DREAMS?? Semua orang ada impian nak berjaya, semua orang mempunyai impian untuk kehidupan yang lebih baik dari sekarang..ya, IMAGINE! If all your dreams come true..alangkah seronoknya kan..impian eina ialah menjadi WAHM = Work At Home Mom, yes bekerja dari rumah, menjadi wanita berkerjaya dari rumah sambil menguruskan keluarga depan mata, membesar dan menjaga anak-anak sendiri depan mata tak perlu hantar anak pada orang lain untuk jaga..bagi sesiapa yang sememangnya surirumahtangga..pasti impikan pendapatan sendiri..hanya bekerja dari rumah...banyak lagi impian eina...menjadi WAHM adalah salah satu...kalau nak senaraikan semua..panjang jadinya nanti..hehe

Semua itu tak mustahil..asalkan kita berusaha dan berdoa...nak dengan taknak jer kan...terpulang pada diri...apa yang paling penting ialah KEYAKINAN ... untuk berjaya kita perlu atasi musuh utama kita iaitu diri kita sendiri..


Banyak info semasa training ni....ingat bukan senang nak berjaya..semuanya atas usaha dan doa kita juga..apa pun kita lakukan restu keluarga amat penting..sokongan dari orang tersayang juga penting..ishh banyak lagi la..nak tahu meh la join Shaklee....memang seronok..

Okla taknak citer panjang.. eina kongsikan kata-kata untuk kita sama-sama refleksi diri
Pilih jalan kearah ketenangan dalam segala hal dan banyakkan mendengar daripada bercakap, ambil tahu dan tunjukkan minat tentang kejayaan orang lain.
Setelah seharian ber'training' inilah hasilnya..Alhamdulillah


Okla..cukup setakat ni dulu..bercerita..pada sesiapa berminat nak join Shaklee atau nak dapatkan produk Shaklee jangan malu-malu call eina yer ;)

Eina Md Ali
~ Shaklee Independent Distributor (ID - 892529)
~ FB Pages : Vitamin Kesihatan Sejagat
~ SMS/Whatsapp : 019 227 5759
~ Email: inna.mdali@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...