Friday, 30 September 2016

Daftar Ahli Shaklee Secara Express/Online


Assalamualaikum

Sebelum ni, Eina pernah share macam mana nak jadi ahli Shaklee dan apa kelebihan menjadi ahli. Selalunya, sesiapa yang berminat boleh menghubungi mana-mana ahli yang berdaftar dan mendaftarkan diri di bawah mereka melalui beberapa proses. Tapi, entry kali ni Eina nak share bagaimana mendaftar ahli Shaklee secara Express/Online dengan sendiri. 

Oh ya, masih ragu-ragu ingin mendaftar? Jangan risau, Eina cerita secara ringkas ya. :)

Siapa yang perlu berdaftar sebagai ahli?
  1. Anda merupakan pengguna tegar suplemen Shaklee
  2. Anda sememangnya memerlukan suplemen untuk kekalkan kesihatan dan kecantikan anda
  3. Anda yang pentingkan kualiti produk yang terjamin HALAL 
  4. Anda inginkan produk suplemen yang terbukti berkesan dan selamat
  5. Anda yang inginkan kesihatan anda terjaga sepanjang hari
  6. Anda yang ingin menjana pendapatan secara berterusan dari rumah

Kenapa kita perlukan suplemen?

Apa kelebihan dan apa yang anda dapat bila menjadi ahli?
  1. Jadi ahli shaklee bukan wajib untuk menjual. Tak nak bisnes pun tak apa. Boleh daftar ahli untuk pembelian diri sendiri je. 
  2. Anda dapat jimat dan diskaun sehingga 20-25% tau
  3. Anda FREE CASH BONUS mengikut syarat tertentu 😊

Berapa bayaran nak daftar ahli?
  1. Bayaran keahlian RM68.90 + postage RM10.60 (Semenanjung) dan postage RM21.20 (Sabah/Sarawak)
  2. TIADA had pembelian minima

Untuk lebih lanjut, boleh baca DI SINI juga ya ;)

Ok, ingin terus mendaftar secara express atau online?

Jika anda ingin mendaftar sebagai ahli Shaklee secara online, boleh terus ke link >>> Become A Shaklee Member
Scroll hingga bawah dan klik button Join Now, ikut langkah-langkah yang diperlukan hingga selesai.

Selepas mendaftar, anda akan memperolehi nombor ID shaklee melalui sms/email. Tahniah! anda sudah menjadi ahli Shaklee yang sah. Anda juga boleh melayari laman web http://shaklee2u.com.my/mbst_en/ untuk melakukan pembelian secara online.

Anda ingin DAFTAR AHLI SHAKLEE dengan PERCUMA? Atau perlukan sebarang bantuan? Hubungi atau Whatsapp Eina 6019-2275759 

Thursday, 22 September 2016

Kisah Lain Macam Mengandung Dengan Shaklee

Alhamdulillah dah masuk 33 minggu hari ini. Yes, I'm pregnant my 3rd child. Hehe. Rezeki Allah, siapa kita hendak menidakkankannya kan. ☺️

Tadi pagi checkup, doctor cakap semua normal. BP ok, berat ok, uri ok, air ketuban pun ok. Lega dengar. Berat baby dah 2.2kg, wow ibu impressed sangat. Memang terasa berat lain macam kali ni. Jalan pun dah macam Penguin, haha. 

Ini adalah pregnancy kedua Eina amalkan Vitamin Shaklee, no need vitamin from doctor dah. Alhamdulillah, memang terasa lain bila amalkan Set Hamil Shaklee ni tau. Cergas lain macam, terasa macam tak pregnant jer. 

Set Hamil Shaklee lengkap untuk keperluan dan kesihatan ibu dan baby. Ada multivitamin, ada asid folik, ada Vitamin C utk kuatkan imun kita, ada kalsium yang sangat bagus, no more cramp tau, ada protein yang sangat si ibu perlukan utk kuatkan rahim dan ada juga vitamin yg bantu tumbesaran otak baby. 


Bila doctor tanya, nak vitamin tak? Eina akan jawab, saya makan vitamin Shaklee doctor. Terus dia kata ok. πŸ‘πŸ˜ Bukan semua doctor boleh terima suplemen tau. 

Eina nak share kisah seorang doctor yang menceritakan pengalaman beliau mengandung dengan Shaklee. Vitamin yang beliau cuba ialah ESP dan Ostematrix. Jom baca kisah beliau.

•••••

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??
Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.
Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya ak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. 

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah, 
Happy Shaklee user

•••••

Untuk anda yang baru nak cuba Shaklee? ESP is the best choice for 1st timer. 

"Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol"

Hubungi Eina ya, the best consultation Eina akan bagi. 

Whatsapp 019.227.5759
Whatsapp 019.227.5759
Whatsapp 019.227.5759
IG: kulit_cantik_halus_gebu

Vitamin C Membantu Masalah Jerawat

Jerawat adalah suatu keadaan di mana pori-pori kulit tersumbat sehingga menimbulkan kantung nanah yang meradang.


Semua orang akan risau bila kulit muka berjerawat kan? Even ada satu jerawat sekalipun, pasti kita akan risau dan tak suka. Betul tak⁉️
Banyak sebab terjadinya JERAWAT ni. Antaranya, disebabkan radikal bebas seperti habuk, bakteria dan juga penggunaan alat kosmetik. Perubahan hormon juga boleh menyebabkan terjadinya jerawat, terutama pada golongan wanita.
Secara amnya, Vitamin C merupakan nutrisi yang diperlukan tubuh untuk pelbagai fungsi seperti ketahanan imun, integrasi sel, kesihatan gigi, gusi, tulang, dan fungsi tubuh.


Bagi masalah berkaitan kulit pula, Vitamin C sangat diperlukan bagi melawan radikal bebas yang mudah hinggap secara terbuka di liang-liang roma kita. Contohnya seperti habuk, ini merupakan salah satu punca terjadinya jerawat dan masalah kulit yang lain. Vitamin C diketahui mempunyai fungsi anti oksidan iaitu dapat mencegah sel badan daripada dirosakkan oleh radikal bebas. Pengambilan Vitamin C yang cukup dan konsisten setiap hari dapat membantu masalah jerawat ini. 
Vitamin C membantu mengekalkan & membina kolagen untuk kulit yang sihat, bertindak melindungi sel dlm serangan antioksidan untuk membaiki kulit rosak serta menjaganya agar selalu licin, tegang dan sihat.
Bagi yang dah cuba Vitamin C Shaklee, memang confirm jatuh cinta tau. Ia bukan Vitamin C biasa ok. Ujian klinikal telah membuktikan Vitamin C didalam 2 tablet Vitamin Shaklee (didalam jurang masa 5 jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam.
Kelebihan VITAMIN C SHAKLEE πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡


πŸ’Š 1 tablet Vitamin C Shaklee = 7 biji buah Oren
🍊 dapat merangsang pembentukan kolagen.
🍊 mampu mengurangkan kedutan
🍊 menghalang otot menjadi lembik.
🍊 dapat membantu melambatkan penuaan
🍊 menyekat pembentukan pigmen.
🍊 mengelakkan gejala kulit kering, ruam dan kulit kasar.
🍊 membantu menguatkan imun sistem
🍊 Membantu melambatkan penuaan
🍊 Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
🍊 Mengurangkan bintik penuaan
🍊 Memulihkan kulit tidak sekata
🍊 Menyerikan kulit wajah
🍊 Bantu tambah tenaga
🍊 Menghalang jangkitan demam, batuk dan selsema
🍊 Membantu mengatasi masalah gusi berdarah
🍊 mengurangkan masalah alergi atau resdung
🍊 Mengecilkan liang roma
.
✔️ Tiada kesan sampingan
✔️ Tiada bahan kimia
✔️ Tidak bertoksik
✔️ Mesra alam
✔️ 100% natural/semulajadi
.
Whatsapp Eina terus ya 019.227.5759 ☺️
IG: @kulit_cantik_halus_gebu

Sunday, 18 September 2016

Vitamin C Nutrisi Penting Kulit Cantik Sihat

Fungsi setiap nutrisi kepada sistem tubuh kita adalah berbeza. Vitamin seperti vitamin A, B, E dan K memberikan impak dan fungsi berbeza kepada tubuh. Mahu tak mahu memang kita perlukan kesemuanya dalam kuantiti yang berbeza.
Salah satu vitamin yang penting kepada tubuh adalah vitamin C. 

Vitamin C adalah nutrisi yang sangat penting bagi tubuh kerana fungsinya sangat besar bagi kesihatan. Fungsi vitamin C meningkatkan kekebalan tubuh dan mencegah flu. Kekurangan vitamin C dalam tubuh boleh mengakibatkan beberapa penyakit dan masalah kesihatan lainnya.


Haaa, boleh nampak dari gambar tu kan. Pastikan anda ambil Vitamin C secukupnya dan pastikan ia dari sumber semulajadi ok.


🍊 VITAMIN C PALING POWER UTK CANTIK
πŸ„ MUKA BERJERAWAT, BERMINYAK DAN KUSAM
πŸ„ KULIT BERPARUT DEGIL
πŸ„ TONA KULIT TIDAK SEKATA DAN GELAP
DAH CUBA YG LAIN, TAPI KANDUNGANNYA TIDAK SELAMAT DAN ADA CHEMICAL, KULIT KELIHATAN TERBAKAR DAN MENIPIS, SEMUANYA TAK MENJADI? 😫
Cuba VITAMIN C SHAKLEE UTK KULIT FLAWLESS, GLOWING DAN BERSIH TANPA CELA
Manfaat vitamin C untuk kulit
* Mencerahkan kulit, membuat kulit sihat dan bercahaya
* Memperbaiki tekstur kulit yang kusam dan pucat
* Melindungi kulit dari radikal bebas
* Menekan proses pigmentasi akibat pengaruh UV B
* Meningkatkan sintetis collagen
* Sebagai antioksidan
* Memproduksi collagen
* Mengurangi garis halus dan kerutan pada kulit
* Mengecut dan menghilangkan jerawat
* Bantu memudarkan parut jerawat

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

•••••

πŸ“’ VIT C PROMO THIS MONTH 😍

πŸ‘‰ BUY 2 LESS 5%
πŸ‘‰ BUY 6 FREE 1

Nak cuba Vitamin C semulajadi, selamat dan berkesan dari Shaklee, Whatsapp Eina 0192275759 sekarang dan dapatkan dgn harga promo sepanjang bulan ini.

Wednesday, 7 September 2016

Obses Kulit Cerah dan Cantik?

Assalamualaikum semua

Untuk makluman, selain dari ESP, bulan ini juga promo Vitamin C ya. Wahhh best ke best? 😍

Siapa yang obses nak kulit cerah dan cantik tu, haaa elok sangat la offer bulan ni kan. Sangat menarik dan berbaloi untuk anda grab kedua-dua item ini.

Combo Vit C & ESP sangat berbaloi untuk kulit cerah dan cantik. Kenapa?


Sel di muka kita lifetime dia 21hari je pastu mati dan perlu generate baru. Apakah bahan asas untuk bina sel?
Jawapan dia ialah Protein.

Bagaimana Combo Shaklee membantu?
πŸ‘ŒESP membekalkan Protein yang tulen organik (non GMO tau!) 14g setiap serving!
πŸ‘ŒBinaan asas utk kulit, rambut dan kuku adalah protein. Apabila sel kita sihat, segala fungsi setiap tisu dan organ juga jadi baik dan sihat dan ia pasti memberikan kita kesihatan optimum dan kulit yang cantik. So, protein ESP adalah terbaik untuk kulit.

Nak kasi cerah?
πŸ‘ŒVitamin C lah jawapannya paling efektif untuk cerahkan kulit!
πŸ‘ŒVitamin C dapat merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik. 
πŸ‘ŒAmbil Vitamin C setiap hari dapat membantu melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. Dengan pengambilan Vitamin C ia boleh mencantikkan dan mencerahkan kulit.

So jom amalkan ESP dan Vitamin C untuk kulit cantik & cerah 😊

Ok, jika promo ESP ada Buy 2 Less 5% atau Buy 6 Free 1, promo Vit C juga adalah 
πŸ‘‰Buy 2 Less 5%
πŸ‘‰Buy 6 Free 1


Untuk info & order, boleh Whatsapp
πŸ“² 019.227.5759
πŸ“² 019.227.5759
πŸ“² 019.227.5759
#shaklee #sayajualshaklee #sayajual #sayajualmurah #shakleebyeina #shakleemurah #esp #espshaklee #soyprotein #protein #vitamine #vitaminc #kulitcantik #kulitcerah #kulithalus #kulitputih #kulitgebu #setkulit #setkulitcantik #setkulitcantikshaklee #setkecantikan #setcantik #setparut #setparutshaklee #parut #pudarparut #sunburn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...