Thursday, 7 December 2017

Vitamin Untuk Jemaah Umrah/Haji

Assalamualaikum semua. Semoga sihat sentiasa hendaknya ya.

Kali ni, Eina nak cerita vitamin atau suplemen atau makanan tambahan yang terbaik dan bagus untuk bekalan mengerjakan Umrah atau Haji.

Kebetulan dalam sebulan dua ni, ramai juga yang bertanya pada Eina vitamin apa yang sesuai dan penting sebagai persediaan untuk menguatkan imun dan memberi tenaga semasa melakukan ibadah Umrah atau Haji.

Pertama sekali, semuanya atas izinNya juga. Vitamin cuma sebagai ikhtiar kita untuk menambah kekuatan yang dah diberi Allah. InshaaAllah ya

Ok, ini antara cadangan vitamin yang penting untuk tambah tenaga dan kekal sihat semasa di sana. InshaaAllah

1. Vitalea

Merupakan multivitamin yang lengkap. Vitalea sangat berkesan dan banyak membantu meningkatkan tenaga. Vitalea juga mengandungi vitamin yang membantu mengurangkan rasa letih.

InshaaAllah, bila badan sentiasa bertenaga, segala ibadah dapat kita lakukan dengan mudah dan tidak letih.

Info Vitalea >> Baca Sini

2. Vitamin C

Vitamin C juga salah satu vitamin yang penting kita ambil secara konsisten. Ia bertujuan menguatkan imun sistem atau antibodi agar kekal sihat. Antara sakit lazim yang kerap di hadapi semasa di Tanah Suci ialah demam, batuk dan selsema.

Jadi disinilah kepentingan Vitamin C. Ia bantu menguatkan antibodi kita agar dapat melawan bakteria atau radikal bebas penyebab penyakit. InshaaAllah ya

Info Vitamin C >> Baca Sini

3. Ostematrix

Kebaikan Ostematrix adalah menguatkan tulang kita. Ia mengandungi kalsium, magnesium, Vitamin D dan mineral lain yang bagus untuk kekuatan tulang.

Semasa di Tanah Suci, semestinya para jemaah, banyak bergerak, banyak berjalan dan pastinya kurang tidur disebabkan taknak terlepas peluang untuk sentiasa beribadah. Ostematrix bantu mengurangkan rasa letih, rasa lenguh kaki dan juga badan. Konsisten setiap hari setiap malam, InshaaAllah Ostematrix bantu merehatkan badan kita.

Info Ostematrix >> Baca Sini

4. Performance Drink

Ok, ini sejenis minuman yang perlu dibancuh atau paling mudah goncang bersama air sejuk atau suam. Fungsinya, kekalkan cecair dalam badan supaya kekal terhidrat. Sedia maklumkan, cuaca di sana agak panas berbanding di Malaysia. Apabila sibuk beribadah sambil berjalan jauh, pasti akan cepat terasa haus. Jadi, kebaikan Performance Drink ini bantu kurangkan rasa haus dan akan rasa lebih segar. Ia juga mampu tambah tenaga para jemaah semasa mengerjakan Umrah/Haji.

Info Performance Drink >> Baca Sini

5. Nutriferon

Nutriferon merupakan immune booster. Jenis serbuk dlm bentuk sachet. Mcm pengganti panadol la. Boleh diambil begitu saja atau dicampur bersama air kosong. Ambil bila perlu sahaja.

Biasanya Eina suggest ambil seminggu sekali utk kuatkan immune. Sangat bagus diamalkan sebelum bertolak menunaikan Umrah/Haji. Kalau rasa tak sihat, boleh ambil setiap hari. Ambil 1 sachet sehari pun dah cukup. InshaaAllah cepat reda.

Info Nutriferon >> Baca Sini

Ok semua, harap sharing Eina bermanfaat ya. Selain usaha sihat dengan suplemen, didoakan semua bakal jemaah Umrah/Haji diberi kesihatan dan dipermudahkan segala urusan semasa di Tanah Suci. Semoga mendapat Umrah/Haji yang mabrur. Aminn. InshaaAllah

Kalau ada apa-apa pertanyaan atau nak order, boleh terus Whatsapp ok

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kulit_cantik_halus_gebu
IG: vitamin.shakleebyeina

Tuesday, 21 November 2017

Hello Shakleebaby!!!


Hi semua, memperkenalkan produk terbaru keluaran Shaklee untuk kegunaan semua anak-anak Shaklee anda

ShakleeBaby Products sudah mula dijual 20th November 2017 😍
.
✔ Pediatrician tested
✔ Hypoallergenic
✔ Certified organic ingredients
✔ Clinically tested
✔ pH balanced
✔ Made in USA
.
Baby anda ada alergi? Bolehlah guna natural produk Shaklee ni ya 😍

✅Selamat. Telah diuji oleh para Pakar Kanak-kanak.
✅Semulajadi. Beyond organic, telah terbukti selamat 😊
✅Contents premium - essential oils, bahan-bahan organik.
.
1 set ada 3 items
πŸ’ŸGentle Wash
πŸ’ŸSoothing Lotion
πŸ’ŸMassage Oil
.
☑️FREE travelling toileteries bag + FREE tuala mikrofiber yang sangat gebu! .

Inilah rupanya #ShakleeBaby set yang menarik tu 😍

Set ni limited jer tau. Cepat order ok. For details boleh terus Whatsapp Eina ok 😊

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kulit_cantik_halus_gebu
IG: vitamin.shakleebyeina 

Friday, 17 November 2017

Kulit Cerah, Gebu dan Flawless dengan ESP

Alhamdulillah. Berkat amalkan ESP dengan konsisten. 😍
.
✅TIADA LAGI KULIT KUSAM
✅WAJAH SEMAKIN CERAH BERSERI
✅NAMPAK LEBIH MUDA
✅KULIT SEMAKIN GEBU
.

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"


"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Memang best la ESP ni, bukan setakat bantu kesihatan kita, ia juga bantu bina balik sel kulit baru agar kulit pun terasa lembut dan licin jer tau. Cerah dan awet muda lagi okeh.
🌸ESP ni sumber protein. Protein ni asas dalam badan kita. Contoh kulit muka kita ni hidup dia 21 hari je nak sihat, lepas tu dia mati dan akan dibina baru. Kalau tak cukup protein tu jadi kes kulit kusam tak bermaya. InshaaAllah dengan ESP, khasiat protein ni akan dapat direct 14gram setiap hari! Memang cukup sebenarnya nak bantu badan bina semula sel dan jadikan kulit cantik!
.
❤️Selain dibancuh ESP juga boleh dijadikan masker. Ambil 1 sudu makan ESP bancuh dgn air suam, sapu keliling muka, biar seketika, lepas tu cuci macam biasa. Kulit akan lebih segar, cerah, gebu tau. Marvelous πŸ’
.

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"


"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Jom minum ESP. Terbukti berkesan menjadikan kulit lebih cerah, lembut, halus & gebu. 😍

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kulit_cantik_halus_gebu
IG: vitamin.shakleebyeina 

Thursday, 2 November 2017

Istimewa November 2017 Promo

Diskaun 20% untuk Vitamin E & GLA Complex, dengan setiap pembelian minimum 100UV mana-mana item dibawah

Ok, ini senarai item yang boleh anda mix and match mengikut keperluan anda

1. Vitalea (22UV)
2. ESP (37UV)
3. B-Complex (13UV)
4. Vitamin C (22UV)
5. Omegaguard (33UV)



Boleh juga beli 1 set terus. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung, berpantang dan menyusu. So ibu-ibu, jangan lepaskan peluang ya.

Kesemua vitamin ini juga, sesuai untuk anda yang nak maintain sihat. Kalau macam Eina, memang amalkan semua vitamin di atas untuk memenuhi keperluan vitamin dalam badan dalam seharian. InshaaAllah kekal sihat dan cergas dengan izinNya.

Kedua-dua Vitamin E dan GLA Complex ini boleh diamalkan oleh lelaki ataupun perempuan tau. Bonus yang anda boleh dapat jika amalkan Vitamin E atau GLA Complex ini adalah keseimbangan hormon dan kulit lebih sihat dan cantik. Wahh best kan 😍

Promo ini berlangsung sepanjang bulan November 2017 ini ya.

Jika ada apa-apa pertanyaan, boleh hubungi Eina terus ok.

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kulit_cantik_halus_gebu
IG: vitamin.shakleebyeina 

Friday, 20 October 2017

Oktober Promo - Buy 4 ESP Get 5% Off

Yeay, ESP promo lagi. Shaklee bagi extra special promo sepanjang Oktober ini iaitu diskaun 5% dengan pembelian 4 canister ESP. Murah tu korang, jangan terlepas peluang. 



Ok, memang best cerita tentang ESP ni. Maklumlah hot produk di Shaklee kan. Eina nak share lagi dan lagi apa itu ESP hehe ☺️

Apa itu ESP?

ESP adalah minuman soya yang membekalkan protein. Protein adalah makanan yang penting untuk tubuh kita.Tubuh badan kita terdiri daripada protien seperti tulang, kulit, rambut, otot, plasma, organ, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel. Manakala sel-sel dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama dan tua atau yang telah rosak.

Menarik tentang ESP adalah;



IMG_7659.jpeg
- ESP ni adalah sumber protein lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.

- ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak.

- ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya.

- ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah.

- ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru,

- ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewarna.

- ESP mengandungi lemak yang sangat sedikit iaitu 1gm dan tiada laktosa dimana kadar untuk hadam adalah sangat tinggi.

Sebabkan itu, badan kita sangat memerlukan PROTEIN. Sebabnya MAKANAN UTAMA bagi SEL ialah PROTEIN. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.

Ok, cukup setakat ini dulu. Nanti sambung lagi cerita ESP ya. Nak baca info kebaikan ESP atau Testimoni ESP boleh baca sini juga ✌️ ESP Shaklee

Ok jangan lupa tau, grab promo Oktober ni, Buy 4 ESP Get 5% Off. Boleh simpan stok sampai tahun depan ni. Jimat sangat 😊

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...