Wednesday, 11 April 2018

Merchandise Premium Items Shaklee


Merchandise Shaklee mula di jual kepada semua peminat tegar Shaklee. Yeayyyy, kalau dulu kesemua merchandise Shaklee hanya boleh dibeli dengan kaedah PWP (Purchase With Purchase) sahaja, tapi mulai April 2018 kesemua Merchandise Premium Items Shaklee sudah boleh di beli secara online atau walk in terus ke Home Office atau di kesemua branch Shaklee seluruh Malaysia. ;)

Semua merchandise Shaklee ni best-best tau, ekslusif sangat. Eina pun ada buat koleksi. Hehe

Tapi Eina belum dapat kesemua items lagi la, ini cuma sebahagian sahaja (refer pic below)


Ok, jom kita tengok setiap items yang ada.

1. Ferrano Personal Blender

Ferrano Personal Blender

Ok, blender ini sangat ekslusif ok. Ia sangatlah berkualiti dan power tau. Ia juga mudah digunakan.

Dengan blender ni, korang boleh buat macam-macam smoothie atau ice blended tau. Senang jer. Just masukkan kesemua bahan seperti ais, air, buah-buahan favorite korang then campurkan 3 sudu besar ESP. Blend semua, lepas tu boleh terus minum. Nak bawa terus tumbler tu kemana-mana pun boleh. Siap ada sarung/beg tumbler tu skali tau. Memang mudah sangatlah.

Blender ni sangat powerful dengan 350W motor with continuous on or pulse function. So, boleh dapatkan blender exclusive Shaklee yang best ni ya.


2. Vivix Cooler Bag
Pengisar Eksklusif Shaklee: Ferrano Blender Ferrano ni sangat berkualiti dan motornya sangat power. Dengan adanya blender ni, confirm jadi senang sangat nak buat segala macam smoothies dengan ESP. Amat sesuai sangat bagi anda yang selalu nak meal on the go tu. Pagi-pagi sebelum pergi kerja, masukkan ESP, air, ais dan buah dalam blender . Picit kejap dan terus masukkan dalam sarung dia dan terus bawa ke opis. Senang sangat!~ Mesti syiok kan buat ice blended dengan blender dengan kuasa motor ala-ala Ferrari. So, apa lagi! Jom dapatkan blender Ferrano ni hari ni !

Read more at: http://www.mommavogue.com/shaklee-premium-merchandise-dah-boleh-beli-walau-tanpa-pembelian-pwp-bestnya/
Pengisar Eksklusif Shaklee: Ferrano Blender Ferrano ni sangat berkualiti dan motornya sangat power. Dengan adanya blender ni, confirm jadi senang sangat nak buat segala macam smoothies dengan ESP. Amat sesuai sangat bagi anda yang selalu nak meal on the go tu. Pagi-pagi sebelum pergi kerja, masukkan ESP, air, ais dan buah dalam blender . Picit kejap dan terus masukkan dalam sarung dia dan terus bawa ke opis. Senang sangat!~ Mesti syiok kan buat ice blended dengan blender dengan kuasa motor ala-ala Ferrari. So, apa lagi! Jom dapatkan blender Ferrano ni hari ni !

Read more at: http://www.mommavogue.com/shaklee-premium-merchandise-dah-boleh-beli-walau-tanpa-pembelian-pwp-bestnya/
Pengisar Eksklusif Shaklee: Ferrano Blender Ferrano ni sangat berkualiti dan motornya sangat power. Dengan adanya blender ni, confirm jadi senang sangat nak buat segala macam smoothies dengan ESP. Amat sesuai sangat bagi anda yang selalu nak meal on the go tu. Pagi-pagi sebelum pergi kerja, masukkan ESP, air, ais dan buah dalam blender . Picit kejap dan terus masukkan dalam sarung dia dan terus bawa ke opis. Senang sangat!~ Mesti syiok kan buat ice blended dengan blender dengan kuasa motor ala-ala Ferrari. So, apa lagi! Jom dapatkan blender Ferrano ni hari ni !

Read more at: http://www.mommavogue.com/shaklee-premium-merchandise-dah-boleh-beli-walau-tanpa-pembelian-pwp-bestnya/

Vivix Cooler Bag

Cantik tak Cooler Bag Vivix ni? Serius cantik tau korang. Hehe :D

Ok, cooler bag ini khas untuk Vivix. Tapi kalau korang nak guna untuk isi benda lain pun boleh. Sebab ia boleh kekalkan temperature samada sejuk ataupun panas. So, ia boleh kekalkan Vivix dalam keadaan sejuk (chilled) dan ia juga mampu kekalkan keadaan makanan sentiasa keep warm 

Beg ini boleh muat 6-8 botol Vivix tau. Mudah dibawa travel kemana-mana dan ada juga compartment untuk letakkan sudu didalamnya. Wow best kan ;)


3. Shaklee Non Woven Bag 

Shaklee Non Woven Bag - Go Green Bag
Ok, untuk Non Woven Bag ni ada 3 size.

Size L - Live Well, Be Well
Beg ini yang paling besar ok, boleh letak macam-macam dalam tu. Boleh muat 6 canister ESP tau. Haaa besar tu. Kalau korang nak bawa pergi shopping groceries pun, sangat sesuai. Sumbat jer segala benda dalam tu. hehe

Size S - Live Well, Be Well
Beg ni, size standard. Kelebihannya ia boleh dilipat. Ada button untuk lipatan lebih kemas.

"Why I Love Shaklee" - Non Woven Bag
Ok, beg ni pula kecil sikit dari beg yang size S tadi. Bezanya ia bukan foldable dan tiada poket di luar.

Dapatkan ketiga-tiga beg ini cepat tau. :)


4. Mutipurpose Container & Drinkware



Ok, kat sini kita ada Shaker, Multistack Dispenser, Pill Box, Clip Fresh Pill Box with Key Chain, Rubbermaid Easy Find Lid & Sistema Salad-To-Go Container.

Untuk Shaker ada 2 size, iaitu 600ml dan 828ml. Untuk 600ml ada dua warna iaitu warna Pink Coral dan Laguna Blue. Dan untuk 828ml tu warna hitam. Hitam itu kan menawan, hehe. Tahan lasak dan BPA FREE. So, boleh shake bancuhan ESP atau Performance Drink atau Cinch Shaklee atau apa-apa air favorite korang lebih sekata dan tidak berketul

Untuk Multistack Dispenser pula, didatangkan dengan 2 warna menawan iaitu hijau dan putih. Kegunaannya, korang boleh isi vitamin dan ESP untuk bawa pergi travel ok. Multistack ini boleh dipisahkan tau, boleh asingkan setiap satu. Nak isi benda lain pun boleh, ikut kesukaan korang lah. Isi brooch ke, syiling ke, susu anak pun boleh (isi dalam bekas yang besar bawah sekali tu). Ekslusif sangat kan :)

Shaklee Pill Box ini ada banyak compartment. So sesuai dan mudah untuk bawa pergi travel. Clip Fresh Pill Box pula special, sebab ia boleh dijadikan keychain sekali, memang comel jer tau. So, senang nak bawa sebab ia comel dan tak makan ruang :)

Untuk container ada Rubbermaid Find Lid dan juga Salad-to-go container. Ada pilihan warna yang boleh korang pilih. Ia kedap udara. Freezer safe, microwave safe without lid. Salad korang akan kekal fresh dan mudah dibawa kemana-mana juga.


5. Accessories


Shaklee juga ada beberapa accessories lain. Semua best-best juga ok.

Kita ada Get Clean Spray Bottle, Vvix Key Chain, Coaster, Vivix Spoon dan juga Youth Umbrella.


Ok korang, jangan lupa dapatkan merchandise special Shaklee ni cepat ya. Sangat limited. First come first serve ok. Macam mana nak dapatkannya? Contact Eina ok. Beli vitamin, boleh beli merchandise ini sekali. Sebab Merchandise Premium Items ni LIMITED EDITION tau. Haaa exclusive ni. Boleh simpan buat kenangan, nak buat koleksi pun boleh.

Oh ya, Eina ada share dan tunjukkan koleksi merchandise Eina di Facebook Live video hari tu. Boleh tonton kat sini ok Shaklee Merchandise Collection 

Nak order Shaklee atau nak konsultasi, boleh hubungi Eina ok ;)

Agen Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kulit_cantik_halus_gebu
IG: kulitcantik.byeina



Tuesday, 10 April 2018

Why Supplement? Kenapa perlu suplemen?

Why Supplement? Kenapa kita perlu suplemen? Siapa nak tau? πŸ™‹‍♀️

Zaman sekarang ni tak semua orang ambil suplemen, tak semua orang suka makan suplemen kan? Sebab apa, mostly boleh dapat dari pemakanan setiap hari. Betul tak?

Persoalannya, cukup ke nutirisi harian kita hanya dari pemakanan sahaja? Betul ke semua makanan yang kita ambil tu sihat? Boleh ke hanya bergantung kepada pemakanan sihat semata-mata? Haa banyak betul soalan πŸ˜…


Korang tau tak? Kenapa zaman moden macam sekarang ni kita perlukan suplemen untuk kekal sihat. Ada 4 sebab utama


1. Pemakanan
Kita suka makan makanan yang diproses, sebab mudah. Tapi sebenarnya tak sihat kan? Lepas tu suka ambil fast food mcm KFC la, Pizza la kan, makanan berminyak dan bergoreng pun banyak cthnya roti canai, ishh semua sedapplahh nyummmm πŸ˜‹. Haa so korang rasa cukup sihat ke? 🀷‍♀️



2. Lifestyle 
Then cara hidup korang seharian. Selalu letih kesana-sini, berpanas, korang seorang perokok, ibu hamil, selalu stress. Lepas tu jarang bersenam plak kan. Ini maknanya korang memang perlukan suplemen ok ✌️



3. Pencemaran
Setiap hari kita terdedah dengan pelbagai jenis pencemaran. Paling banyak ialah pencemaran udara seperti habuk dan asap kereta. Eh asap rokok pun ada tau. Bahaya kan? So, agak-agak perlu tak suplemen? πŸ™‚



4. Risiko Penyakit Zaman Moden
Tau tak apa jenis penyakit tu? Antaranya kencing manis, heart attack, strokes. Eh jangan kata awak muda lagi takkan kena penyakit macam ni. Seawal umur 20an pun boleh terkena kencing manis tau, even budak belasan tahun pun ada. Haa seram tak? Puncanya dari pemakanan tidak sihat 🀨

So, dari 4 sebab utama kat atas ni, rasanya korang perlu suplemen tak? Terpulang pada badan sendiri ya. Korang lebih tahu badan korang kan. πŸ˜‰

Kalau nak ambil suplemen janganlah berasaskan testimoni semata-mata. Pilihlah yang ada kajian sains yang boleh dipercayai. Yang ada data klinikal. Pilihlah yang selamat dan berkesan. Memang banyak yang berkesan, tapi tak semestinya ia selamat ok. πŸ˜‡

Serius tak hakak cerita bab suplemen, hehe 😝. Pilihan di tangan korang lah ya. Pilih untuk jangka masa panjang. Kita nak sihat bukan untuk sehari dua jer tau πŸ˜‰

Nak order Shaklee atau nak konsultasi, boleh hubungi Eina ok ;)

Agen Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kulit_cantik_halus_gebu
IG: kulitcantik.byeina

Wednesday, 4 April 2018

Youth Pudarkan Jeragat Dalam Masa 30 Hari

Hai semua,

Mostly dari kita susah sangat nak jumpa skincare yang betul-betul sesuai dengan kulit kan. Kebanyakannya nak kesan cepat, hingga tak peduli kandungan skincare yang digunakan.

Antara masalah yang paling biasa ialah kulit berjerawat, berjeragat dan kulit kusam. Bukan mudah nak hilang semua masalah dalam masa yang singkat. Paling penting, korang perlu kenal dulu jenis kulit korang. Samada jenis kulit normal atau jenis kulit berminyak atau jenis kulit kering atau jenis kulit combination. Nanti Eina cerita lebih detail, macam mana nak kenal jenis kulit kita k.

Ok, kali ni Eina nak share testimoni dari Wana hasil penggunaan skincare Youth selama sebulan. Sebelum ni, kulit Wana agak teruk kesan daripada penggunaan produk tempatan. Kenapa produk tempatan? Kebanyakan produk tempatan harganya lebih murah dan kesannya cepat kerana terdapat kandungan merkuri didalamnya. Bila kita tak konsisten, maka timbullah masalah-masalah seperti jerawat, jeragat dan kulit menjadi kusam.



Wana bertukar kepada Youth sejak diperkenalkan oleh Shaklee awal bulan ini dengan harapan dapat memperbaiki masalah-masalah yang dihadapinya. Yess, hasilnya sangat mengagumkan.






Boleh nampak perubahan pada kulit Wana kan. Lebih bersih, lebih berseri kesan parut dan kesan jeragat pun pudar. Wahhh best ke best? 😁

Kenapa korang kena pilih skincare Youth? Kerana Youth skincare

❤️ mengandungi 10x Untuk mempercepatkan pembaharuan sel kulit
❤️Telah dibuktikan secara klinikal, 100% memiliki kulit lebih muda
.
🌱Vegan Skincare
🌱100% Organic Skincare
πŸ’―Bebas bahan kimia berbahaya
πŸ’―Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan
πŸ‘Sesuai untuk semua jenis kulit

Yess, Youth sesuai untuk semua jenis kulit. Cara penggunaannya juga boleh diapply mengikut jenis kulit korang.

So, boleh pre-order dari sekarang tau. Sebab ramai yang berebut-rebut nak beli Youth ni k.


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Agen Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kulit_cantik_halus_gebu
IG: kulitcantik.byeina

Sunday, 1 April 2018

Promo April 2018

Assalamualaikum semua. Semoga sihat dan dimurahkan rezeki hendaknya ya.

Eina nak update sikit tentang promo untuk bulan April 2018.

Ok, ada 3 promo untuk bulan ni ya. Semua best-best tau 😍

1. Promo ESP
Ok, promo ni special sikit. Shaklee nak bagi FREE MEMBERSHIP kat korang. Haa macam ni, BELI 5 ESP + 1 VIT C korang layak dapat
- Free Membership
- Free Postage
- Cash Bonus
- RM50 Voucher



Berbaloi kan, untung banyak plak tu. 5 canister ESP tu boleh buat stok sampai puasa tau. Vit C plak, tahan sampai 5-6bulan. Ishh memang berbaloi sangatlah. πŸ‘

2. Promo Shaklee Baby
Ok untuk item Shaklee Baby ni, dengan pembelian 2 Set Shaklee Baby, korang akan dapat FREE 1 Set lagi. Haa best tak? πŸ˜ƒ



Dalam Set Shaklee Baby ni, ada 3 item iaitu

πŸ’ŸGentle Wash
πŸ’ŸSoothing Lotion
πŸ’ŸMassage Oil

Ada FREE travelling toileteries bag + FREE tuala mikrofiber yang sangat gebu tau. Memang best tuala dia, besar πŸ‘πŸ˜Š

✅Selamat. Telah diuji oleh para Pakar Kanak-kanak.
✅Semulajadi. Beyond organic, telah terbukti selamat 😊
✅Contents premium - essential oils, bahan-bahan organik.

3. Youth Skincare
Ok untuk Youth, Shaklee extend promo bulan Mac hari tu, sampi akhir bulan April ni. Tapi, Shaklee dah tak keluarkan lagi Starter Set ya. Shaklee hanya keluarkan Intensive Treatment & Repair Set sahaja.

Untuk bulan April ni, korang dah tak dapat lagi Beg Youth yang comel tu tau. Tapi still dapat FREE Radiance C & E worth RM400++. Haa rugi tak grab bulan lepas, hehe 😜



Tapi buat masa ni, korang just boleh buat PRE-ORDER jer dulu tau sebab Youth dah Out Of Stock. Bulan lepas, 2 kali OOS, punyalah hot produk Youth ni. Sampai berebut-rebut tau u’olls 😁

Ok, itu sahaja Promo untuk bulan April ni. So, kalau nak apa-apa info atau nak order, boleh terus hubungi Eina ok. πŸ˜‰

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Agen Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kulit_cantik_halus_gebu
IG: kulitcantik.byeina

Tuesday, 20 March 2018

5 Sebab Mengapa Anda Harus Ambil Kolagen Setiap Hari

Kebanyakan dari kita menyedari terdapat beberapa nutrient asas penting untuk tubuh kita seperti Vitamin C, Kalsium, Zat Besi, Vitamin D dan sebagainya. Tetapi kita jarang sedar bahawa terdapat beberapa elemen yang lebih kompleks seperti Kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.


Kolagen adalah protein paling penting dalam tubuh badan kita dan penting untuk beberapa fungsi yang berbeza. Sekiranya anda ingin memperbaiki fungsi keseluruhan badan dan memperbaiki kesihatan anda, maka anda harus mempertimbangkan untuk meningkatkan pengambilan kolagen harian anda.




Collagen terkenal dengan manfaatnya terhadap kesihatan terutamanya kulit. Ok, kenapa harus kekalkan tahap kolagen dalam badan untuk kesihatan kulit?

#1 KOLAGEN ADALAH BAHAN UTAMA UNTUK KULIT YANG LEBIH TEGANG

30% protein dalam badan anda adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama, mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit tetap kuat. Pendedahan kepada pelbagai faktor termasuk umur boleh menyebabkan kulit anda secara beransur-ansur hilang keanjalan dan ketegangan. Tambahkan suplemen kolagen ke dalam rejim suplemen harian anda supaya anda boleh mengatakan tidak kepada kulit kendur dan berkedut.

#2 KOLAGEN MENYOKONG KESIHATAN SENDI

Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan asas sendi, ia memainkan peranan penting untuk menyokong kekuatan, fleksibiliti dan pergerakan sendi. Ia kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang, tendon dan ligamen untuk menyokong gaya hidup aktif anda

#3 KATAKAN YA KEPADA RAMBUT DAN KUKU SIHAT

Rambut dan kuku kita memerlukan kolagen untuk kekuatan dan keanjalan. Dengan mempunyai gudang penyimpanan kolagen yang mencukupi, ia menyokong penyerapan nutrien pada kulit kepala dan membina semula struktur asas kuku, supaya mereka tumbuh sihat, memberikan anda rambut berkilat dan kuku yang kuat.

#4 KOLAGEN ANDA ROSAK SETIAP HARI

Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya dan sinar UV menghasilkan radikal bebas di bawah kulit anda, menyebabkan kerosakan termasuk kolagen. Pendedahan berterusan kepada faktor ini dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan tahap kolagen menjadi rendah, menyebabkan penuaan pramatang. Walaupun anda tidak boleh mengelakkan diri dari pencemaran ini dan sinar UV anda boleh mengekalkan tahap optimum kolagen untuk kulit yang sihat, muda melalui pengambilan harian kolagen
#5 OH TIDAK, PENGHASILAN KOLAGEN BERKURANGAN SETIAP TAHUN

Menurut Pembantu Profesor dermatologi di University Of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit, selepas umur 20 tahun, badan anda menghasilkan kurang 1% kolagen berbanding tahun sebelumnya. Pengurangan ini membawa kepada garis halus, keduatan dan kulit yang kering serta kusam. Ini tidak sepatutnya menghalang anda daripada kelihatan dan berasa lebih muda tahun demi tahun, jadi mula ambil kolagen sekarang

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN PADA TUBUH BADAN


So, untuk dapatkan kulit kekal sihat muda, sila ambil kolagen anda sekarang ya. Bukan setakat baik untuk kulit, malah baik untuk kesihatan tubuh badan kita juga.

COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Sebarang pertanyaan dan konsultasi, boleh Whatsapp Eina terus ya.

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Agen Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kulit_cantik_halus_gebu
IG: kulitcantik.byeina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...