Thursday, 20 April 2017

Protein, Nutrien Penting untuk Pertumbuhan


Selain air, PROTEIN adalah komponen utama dalam jaringan tubuh.
.
Ia adalah nutrien PENTING untuk PERTUMBUHAN.
.
Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. 
.
Semua bergantung kepada PROTEIN untuk menjalankan fungsinya seperti
🍄 Membina sel-sel baru, 
🍄 Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, 
🍄 Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru. 
.
Apabila sel kita sihat, segala fungsi setiap tisu dan organ juga jadi baik dan sihat dan memberikan kita kesihatan optimum.
.

Tak dapat ambil secukupnya dari makanan. Cubalah ESP. 👍
.






Kenapa ESP ni menjadi pilihan ramai?
.
"Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol"
.
1. ESP Shaklee ni non GMO maksudnya genetik soya yang digunakan ASLI TULEN dan tiada bahan lain kimia tercemar, sebab tu kualiti dia TERBAIK!
.
2. ESP ni sumber protein. Protein ni asas dalam badan kita. Contoh kulit muka kita ni hidup dia 21 hari je nak sihat, lepas tu dia mati dan akan dibina baru. Kalau tak cukup protein tu jadi kes kulit kusam tak bermaya. InshaaAllah dengan ESP, khasiat protein ni akan dapat direct 14gram setiap hari! Memang cukup sebenarnya nak bantu badan bina semula sel dan jadikan kulit cantik!
.
3. ESP ni juga bantu mereka kurus sebab ia bagi tenaga dan rasa kenyang lama. Fuh, kalau dapat blend dgn susu segar, pisang dan OAT, mmg taknak tinggal lah ESP setiap hari!
.
Cepat korang, produk paling meletop kat Shaklee ni tau. Rugi tak cuba 😊
.
For info & order
Whatsapp 0192275759
FB: Eina Md Ali
FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya
IG: @kulit_cantik_halus_gebu

Info Kenaikan Harga Produk Shaklee

Assalamualaikum. Apa kabar? Harap sihat sentiasa. ☺️

Eina nak inform semua pengguna tegar Shaklee yang masih belum register sebagai ahli, mulai bulan depan iaitu bulan May 2017, Shaklee akan melakukan pelarasan harga baru bagi kesemua produk Shaklee. 

Alahhhh berita tak baik ya, ermm jangan risau, baca dulu ✌️

Setelah lebih 11 tahun harga Product Shaklee tidak berubah (kecuali kenaikan GST) kini tiba masanya untuk Shaklee revise semula harga barangannya.

💯Shaklee US dah approved untuk revise harga product Shaklee Malaysia.

💯Bermula 1 Mei 2017 Shaklee akan ada kenaikan harga bagi beberapa product.
👉Harga Runcit akan naik dan harga Ahli juga tetap naik (tapi masih murah la 😉)

💯Ada 3 product yang akan ada kenaikan yang mendadak iaitu 68.2% kerana selama ini Shaklee Malaysia menjual dibawah harga kos (Herbal Blend, Dishwash dan Garlic)

💯 Product lain ada kenaikan sehingga 6.6%

💯 Ada beberapa product sahaja yang harganya tidak berubah (Vivix, Ostematrix, GLA, Vitalea for Children, Nutriferon, Collagen, DTX Complex, Omegaguard, Phytocol)

Kesimpulannya :
👉Order sekarang dan bolehlah buat stok 

👉Jika ingin terus berjimat dan terus nikmati harga murah? Boleh la register sebagai ahli 😊

Boleh register sendiri di sini 👇
Klik Join Now

Atau boleh hubungi eina melalui Whatsapp www.wasap.my/60192275759 jika perlukan apa-apa maklumat dan pertanyaan 😉

*****
For info & order
Whatsapp 0192275759
FB: Eina Md Ali
FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya
IG: @kulit_cantik_halus_gebu

Vitamin E Pulihkan Kulit Kering dan Berparut

Ok, seperti yang eina janjikan, eina nak share fresh testimoni pengguna yang amalkan Vitamin E 

Kalau anda ada masalah kulit kering dan berparut? Eina suggest Vitamin E untuk atasi masalah anda tu. Memang terbukti berkesan dengan pengambilan yang konsisten. 

Jom baca testimoni ini 👍

*****

♥️ Konsisten setiap malam sebelum tidur, kulit lembut jer
"Disclaimer: Results may vary based on the individual"


♥️ Kesan jerawat dah kurang dan pudar. Muka semakin bersih dan berseri
"Disclaimer: Results may vary based on the individual"


♥️ Kulit lembut, tak kering dan lembab jer. Parut pun semakin pudar
"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

*****

Haaa best kan, Vitamin E Shaklee 😍
.
For info & order
Whatsapp 0192275759
FB: Eina Md Ali
FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya
IG: @kulit_cantik_halus_gebu

Thursday, 13 April 2017

Atasi Kulit Kering dan Berkedut


Vitamin E merupakan salah satu vitamin yang juga sangat diperlukan tubuh. Vitamin ini termasuk ke dalam golongan vitamin yang mudah larut dalam lemak. Vitamin E diketahui bersifat sebagai antioksidan yang mampu melawan radikal bebas. Dikenali sebagai vitamin esensial, sehingga vitamin E tidak dapat dihasilkan oleh tubuh, melainkan boleh didapati dari makanan.


Manfaat Vitamin E pada tubuh, antaranya seperti melindungi tubuh dari radikal bebas, mencegah penyakit liver atau hati, mencegah keguguran pada wanita, mencegah penuaan awal hingga menghalang tubuh dari bahaya tumor dan kanser serta banyak lagi.



Tanda-tanda paling jelas kulit kekurangan vitamin E.


Kulit Kusam dan Kering

Vitamin E dianggap mempunyai peranan penting dalam menjaga kesihatan kulit. Oleh kerana itu, kekurangan vitamin E dalam pengambilan harian boleh menyebabkan masalah pada kulit iaitu hilangnya kelembapan kulit sehingga membuat kulit menjadi kusam dan kering.


Kulit Berkedut

Tanda lain pada kulit apabila kekurangan vitamin E iaitu kulit akan mengalami kedutan. Bahkan kedutan ini boleh berlaku lebih awal atau yang biasa lebih dikenali dengan proses penuaan. Hal ini terjadi kerana vitamin E berperanan juga dalam menjaga keanjalan kulit. Selain itu, tubuh kekurangan vitamin E juga memberi petanda dengan kedutan yang muncul yang disertai bersisik.


Anda harus cuba Vitamin E dari Shaklee ni sebab Vitamin E Shaklee 



❤️ Mengandungi 10mg selenium semulajadi. Diperbuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dgn Vit E. 

❤️ 1kapsul Vit E = 400IU cukup memenuhi keperluan seharian seseorang. 


Eina akan share fresh testimoni yang amalkan Vitamin E Shaklee pada next entry ok.


For info & order

Whatsapp 0192275759

FB: Eina Md Ali

FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya

IG: @kulit_cantik_halus_gebu

Tuesday, 14 March 2017

Lecithin Promo Bulan March 2017

Assalamualaikum

Promo Beli 1 Percuma 1 bulan ini ialah Lecithin. 



Banyak manfaat Lecithin untuk kesihatan kita. 

Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa lesitin amat penting dalam pemakanan kerana ia merupakan sumber fosfolipid yang terdiri daripada kolina dan inositol, iaitu komponen utama membran sel dalam setiap organisma hidup yang berfungsi untuk mengawal aliran nutrien ke dalam dan keluar dari sel.


Lesitin juga akan ditukarkan kepada asetilkolina yang diperlukan untuk memelihara kesihatan tubuh.

  • Setiap sajian membekalkan 3.1g lesitin, yang mengandungi 468mg fosfatidilkolina dan 282mg fosfatidilinositol
  • Dirumus daripada sumber semula jadi iaitu kacang soya

Antara fungsi lecithin:

Membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi.

Lecithin  mengawal penggumpalan platlet darah/thrombus.

Baik untuk kecerdasan otak.

Mengurangkan risiko menjadi nyanyuk apabila tua.

Mengekalkan kelembapan  kulit.

Mengalakkan penyerapan vitamin yg larut lemak jadi lebih banyak vitamin dapat diserap (Vitamin A, D, E dan K).

Lecithin  merupakan pengemulusi yg bagus. Ia boleh mengemulsikan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yg kecil.

Boleh diumpamakan sebagai pembakar yg membakar lemak dalam badan. Ini lah yang pentingnya untuk kurus badan.

Menggalakkan metabolisme lemak dan mencegah hati berlemak. Apabila metabolisme anda meningkat jadi kuranglah lemak tersimpan ini juga faktor untuk kurus badan.

Mengawal kolestrol dalam darah.

Memberikan kulit yang lebih berseri dan menghilangkan kedutan.

Lecithin membantu memperbaiki kerosakan hati yang disebabkan alkohol berlebihan.


Siapa nak turun berat badan, Lecithin adalah produk yang paling popular dan penting untuk kurus.

Lecithin merupakan agen pemecah lemak terbaik. Lecithin bertindak mengelmusikan lemak iaitu membantu memecah dan membakar lemak dengan cepat. Ia juga membantu melarutkan dan menyingkirkan kolesterol sebaik sahaja anda mengambil makanan yang berminyak. 

- Merupakan LEMAK SIHAT dan sumber utama KOLINA.

- Membantu MEMECAHKAN LEMAK kerana otak merupakan ORGAN PALING GEMUK iaitu punyai 60% lemak! 

- Boleh di consume sehingga 6-12 biji sehari sejajar dengan usia consumer.


Ini adalah feedback terbaru Eina terima dari customer yang ambil Lecithin dan berjaya turun berat badan.


"Disclaimer: Results may vary based on the individual"


Satu lagi, bila ibu-ibu berpantang dan menyusu mengalami masalah bengkak susu atau masalah susu tersumbat, Lecithin adalah penawar bagi bengkak susu. Bagaimana ia bertindak? Lecithin membantu membersihkan saluran darah dan mengawal penggumpalan platlet darah serta mampu mencairkan lemak dengan berkesan. Jadi, Lecithin bantu memecah dan mencairkan bengkak susu dengan berkesan.


Eina sendiri pun pernah alami bengkak susu ni, memang sangat sakit dan sangat tidak selesa tau. Boleh jadi demam dibuatnya. Macam-macam petua juga Eina buat, tapi Lecithin memang terbaik atasi masalah bengkak susu.


Ini feedback customer Eina berjaya atasi masalah bengkak susu dengan Lecithin.


"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Best kan Lecithin ni. Cecepat order bulan ni, untung berganda. Dengan harga RM52.50, anda akan dapat 2 botol Lecithin tau. 


*****

Whatsapp 019.227.5759

FB: Eina Md Ali

Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya

Page: Vitamin Kesihatan Sejagat

IG: @kulit_cantik_halus_gebu




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...