Thursday, 9 August 2018

Chewable-C Plus is Back!!!

Assalamualaikum & selamat petang

Good news!!!
CHEWABLE -C PLUS is back!

Ramai golongan ibu-ibu tunggu kemunculan semula Chewable Vitamin C ni kan 🤩.

Akan mula dijual esok dengan harga RM51.25 (harga pasaran) sebotol, tahan 3 bulan tau. Boleh diamalkan seisi keluarga 😍👍

Kenapa perlu ambil suplemen Vitamin C?

Vitamin C memainkan peranan penting dalam menyokong kesihatan keseluruhan termasuk kesihatan gigi, gusi dan secara umumya, semua yang membentuk tubuh anda. Chewable-C PlusTM sesuai untuk individu yang mengalami kesukaran menelan tablet atau tidak makan makanan yang kaya dengan vitamin C secukupnya.

Tahukah Anda?

Secara semula jadi, vitamin C tidak pernah dijumpai sendirian. Makanan yang mengandungi vitamin C juga mengandungi bioflavonoid. Bioflavonoid diperlukan untuk penyerapan vitamin C dan kedua-duanya berfungsi untuk mengekalkan kesihatan. Sentiasa pilih suplemen vitamin C yang mengandungi serbuk rosehips, hesperidin dan bioflavonoid sitrus untuk menyokong sistem imun semula jadi anda.



Keistimewaan Shaklee
• Rasa sitrus yang enak.
• Ditambah dengan serbuk rosehips, bioflavonoid sitrus dan hesperidin untuk meningkatkan fungsi vitamin C.

Jadi, pilihlah Vitamin C yang selamat daei Shaklee ;)

Nak tanya apa-apa, wasap Eina ya
www.wasap.my/60192275759

#shakleesubangjaya
#kedainutrisiusjsubangjaya

Tuesday, 7 August 2018

Basic-H2 Pencuci Organik Serbaguna



Hari Ahad lepas ada "akak Coway" datang servis penapis udara kat rumah Eina. Baru 1st time service hari ni. ☺️

Sampai-sampai jer dia tanya "nak kena tukar filter kan, tapi ...."

"Haa tukar filter ke, saya baru 1st time service ni" 😅

Terus dia tengok rekod kat phone dia. "Eh, baru 1st time service ya, sorry saya salah tengok" 🙈

Masa nak start cuci tu dia mintak sabun. Eina tak tau nak bagi sabun apa. Sabun basuh baju ke? Sabun basuh pinggan ke? Haha 😅

So, Eina bagi dia Basic-H2 pencuci serbaguna dari rumusan semulajadi di ekstrak daripada jagung dan kelapa untuk cuci penapis udara itu 😍🤩




Mesti penapis udara itu sangat bersih & pastinya guna Basic-H2 lebih selamat sebab Basic-H2 tiada toksik, tiada gas beracun, tiada bahan kimia berbahaya, tanpa klorin mahupun bahan berbahaya yang lain.

Tahukah Anda?
  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Basic-H2 ni boleh digunakan pada sebarang permukaan dalam atau liar rumah tau. Nak cuci dapur ke? Lantai ke? Periuk belanga ke? Perabot ke? Nak cuci kain pun boleh. Recommended simpan dan guna dirumah okeh. 🤩👍



Dah siap cuci semua, nampak lebih berkilat plak penapis udara itu, hehe 😄
 
Nak tanya pasal Basic-H2, wasap jer ya. Tak mahal pun sebotol tu, tahan lama, sekali guna just letak beberapa titik jer campur dalam air. Harga sebotol RM48 sahaja.

Apa itu Basic-H2 Super Cleaning? 

 ~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina 

Saturday, 4 August 2018

Collagen Baik Untuk Kesihatan Sendi



Haaa itu gambar ESP + Collagen Powder yang Eina ambil pagi tadi. Dah lama tak makan Collagen tu sebenarnya. Baru nk consume semula atas sebab kesihatan 🙂

Bila sebut jer kolagen, nampak jer kolagen mesti semua ingat untuk kulit cantik jer kan. 😎
Yela, nak kulit cantik ambil kolagen, nak kulit tegang dan anjal ambil kolagen, nak awet muda ambil kolagen, nak putih gebu ambil kolagen, nak kulit glowing ambil kolagen. Semua untuk kulit. 😀

Tapi kan, tujuan sebenar Eina consume semula Collagen Powder ni sebenarnya untuk masalah sendi di bahagian lutut yang Eina alami dah almost 2-3 weeks dah. Bila berjalan atau berdiri tak rasa, tapi bila nak bengkokkan kaki tu rasa sakit. Paling tak tahan bila waktu solat nak duduk antara 2 sujud tu. Allahuakbar rasa tak boleh nak duduk betul. Sakit 😖

Ok apa kaitan sakit sendi dengan kolagen plak kan?


Kolagen adalah struktur organik pembangun tulang, gigi, sendi, otot, dan juga kulit. Kolagen terdapat pada, kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buah pinggang, jantung serta sistem limfatik.

Kolagen menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan juga tisu badan. Kolagen dapat melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif.

Maksudnya, bila kandungan kolagen dalam tubuh badan kita kurang, ia akan mengganggu struktur organik pada tisu badan.

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1-4g/sehari selepas usia 20 tahun. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 40-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan kecantikan kulit. 😉😃

So, siapa ada masalah sendi macam Eina, boleh cuba ambil Collagen ya. Kulit jadi cantik tu, bonus la kan 😍

Ok, kalau ada apa-apa nak tanya atau nak order Collagen, wasap Eina terus ya.

Ramuan Collagen Powder
Testimoni Collagen Untuk Sendi
Kenapa Perlu Ambil Collagen Setiap Hari

 ~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

Wednesday, 1 August 2018

Promosi Shaklee Bulan Ogos 2018

Assalamualaikum

Just nak info promo terbaru Shaklee untuk bulan Ogos 2018. Ada 5 promo Shaklee offer sepanjang bulan Ogos ni. Semuanya best tau.

Item pertama ialah Vivix. Haaa Vivix ni merupakan item exclusive Shaklee.


Offer 1: Pembelian Twinpack Vivix, (2 botol) akan dapat diskaun 5%. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda layak dapat FREE Membership + Cashback. Total Penjimatan : RM47.50 setiap botol. 

Offer 2: Pembelian 6 botol Vivix akan dapat FREE 1 botol Vivix. Boleh dapat FREE Membership + Cashback juga. Anda jimat : RM475

Setiap pembelian, anda boleh beli Red Hot Cooler Bag dengan harga RM8 sahaja. Senang dibawa travel kemana-mana. Untung sangat. ;)

Pelbagai Info/Manfaat Vivix 
Testimoni Vivix 


2. ALFALFA Complex 




Ok, item kedua ialah ALFALFA Complex. Dengan pembelian 3 botol dapat Diskaun 5%, samaada Alfalfa Complex Size S (330tab) atau Size L (700tab)

Info/Manfaat dan Testimoni Alfalfa Complex


Sempena Minggu Penyusuan Ibu Sedunia pada minggu pertama bulan Ogos ini iaitu bermula 1hb Ogos hingga 7hb Ogos, Shaklee offer POSTNATAL Set (Set Selepas Bersalin) 🤱🏻 . Setiap pembelian set ini akan dapat  FREE "Why I Love Shaklee" Bag, FREE Membership + Cashback 


Testimoni Postnatal Set/Set Bersalin Shaklee


Untuk bulan Ogos ini, Shaklee masih meneruskan promo untuk YOUTH Skincare. Produk Skincare terbaru Shaklee ini mendapat feedback yang sangat positif dari semua pengguna. Shaklee mengeluarkan Skincare terbaik untuk pengguna setelah 8 tahun kajian.

Untuk promo bulan ini, Shaklee menawarkan PERCUMA Youth Facial Cleanse & Firm Device dengan setiap pembelian Renew & Maintan Set (5 items) atau Intensive Treatment and Repair Set (Full Set 6 items). 











Fungsi Youth Facial Cleanse & Firm Device ialah menanggalkan kotoran atau kesan solekan di muka sambil mengurut juga menanggalkan sel kulit mati


Dengan pembelian mana-mana Youth Skincare Set juga, anda layak mendapat FREE Membership + Cashback serta dapat jimat sehingga RM500++













 Info dan Testimonial Youth Skincare 


Bulan ini juga Shaklee masih meneruskan promo Shakleebaby dengan menawarkan BUY 1 FREE 1. Harga untuk 2 set Shakleebaby hanya RM360 sahaja. Berbaloi ok.


Kandungan Set Shakleebaby


Ok, jika anda ada apa-apa soalan atau berminat dengan mana-mana produk Shaklee, boleh wasap Eina ya.

 ~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG:
kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

Friday, 27 July 2018

Berjaga Malam Gara-gara Cinch Energy Tea Mix

Semalam petang saje ambik Cinch Energy Tea Mix ni, sebab dah lama tak minum.



Lepas tu menyesal 🙄

Sebabnya, mata segar sampai tak boleh tidur malam, buntang jer mata sampai pukul 2 pagi😳, haaa hambikkk hahha 😆

Sesiapa yang selalu mengantuk masa kerja tu atau yang plan nak berjaga malam, minumlah Cinch Energy Tea Mix ni, powerrr tau 🤩



Siapa pernah or suka minum Chinese tea tu, haaa rasa Cinch Energy Tea Mix ni lebih kurang sama jer macam Chinese tea tu. Sedapp jerr 😋

In fact kesannya lagi best ok, sebab dapat tingkatkan tenaga dan dan ketahanan badan 👍💪

Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!



Perbezaan Shaklee
* Selamat, penggalak tenaga semulajadi
* Ditambah dengan taurina - meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
* Pilhan alternatif terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
* Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis

Ekslusif T-Lift - Campuran Teh Di dalam Shaklee Cinch™ Energy Tea Mix 👍

Boleh rasa macam-macam kesan positif bila minum Cinch Energy Tea Mix ni 😍🤩



Haa, best kan? So, nak cuba Cinch Energy Tea Mix yang power ni, boleh terus Whatsapp Eina k. Confirm jatuh cinta 😍

~~~~~
Agen Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG:
kedainutrisiusjsubangjaya 
IG: kulitcantik.byeina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...