Tuesday, 14 March 2017

Lecithin Promo Bulan March 2017

Assalamualaikum

Promo Beli 1 Percuma 1 bulan ini ialah Lecithin. 



Banyak manfaat Lecithin untuk kesihatan kita. 

Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa lesitin amat penting dalam pemakanan kerana ia merupakan sumber fosfolipid yang terdiri daripada kolina dan inositol, iaitu komponen utama membran sel dalam setiap organisma hidup yang berfungsi untuk mengawal aliran nutrien ke dalam dan keluar dari sel.


Lesitin juga akan ditukarkan kepada asetilkolina yang diperlukan untuk memelihara kesihatan tubuh.

  • Setiap sajian membekalkan 3.1g lesitin, yang mengandungi 468mg fosfatidilkolina dan 282mg fosfatidilinositol
  • Dirumus daripada sumber semula jadi iaitu kacang soya

Antara fungsi lecithin:

Membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi.

Lecithin  mengawal penggumpalan platlet darah/thrombus.

Baik untuk kecerdasan otak.

Mengurangkan risiko menjadi nyanyuk apabila tua.

Mengekalkan kelembapan  kulit.

Mengalakkan penyerapan vitamin yg larut lemak jadi lebih banyak vitamin dapat diserap (Vitamin A, D, E dan K).

Lecithin  merupakan pengemulusi yg bagus. Ia boleh mengemulsikan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yg kecil.

Boleh diumpamakan sebagai pembakar yg membakar lemak dalam badan. Ini lah yang pentingnya untuk kurus badan.

Menggalakkan metabolisme lemak dan mencegah hati berlemak. Apabila metabolisme anda meningkat jadi kuranglah lemak tersimpan ini juga faktor untuk kurus badan.

Mengawal kolestrol dalam darah.

Memberikan kulit yang lebih berseri dan menghilangkan kedutan.

Lecithin membantu memperbaiki kerosakan hati yang disebabkan alkohol berlebihan.


Siapa nak turun berat badan, Lecithin adalah produk yang paling popular dan penting untuk kurus.

Lecithin merupakan agen pemecah lemak terbaik. Lecithin bertindak mengelmusikan lemak iaitu membantu memecah dan membakar lemak dengan cepat. Ia juga membantu melarutkan dan menyingkirkan kolesterol sebaik sahaja anda mengambil makanan yang berminyak. 

- Merupakan LEMAK SIHAT dan sumber utama KOLINA.

- Membantu MEMECAHKAN LEMAK kerana otak merupakan ORGAN PALING GEMUK iaitu punyai 60% lemak! 

- Boleh di consume sehingga 6-12 biji sehari sejajar dengan usia consumer.


Ini adalah feedback terbaru Eina terima dari customer yang ambil Lecithin dan berjaya turun berat badan.


"Disclaimer: Results may vary based on the individual"


Satu lagi, bila ibu-ibu berpantang dan menyusu mengalami masalah bengkak susu atau masalah susu tersumbat, Lecithin adalah penawar bagi bengkak susu. Bagaimana ia bertindak? Lecithin membantu membersihkan saluran darah dan mengawal penggumpalan platlet darah serta mampu mencairkan lemak dengan berkesan. Jadi, Lecithin bantu memecah dan mencairkan bengkak susu dengan berkesan.


Eina sendiri pun pernah alami bengkak susu ni, memang sangat sakit dan sangat tidak selesa tau. Boleh jadi demam dibuatnya. Macam-macam petua juga Eina buat, tapi Lecithin memang terbaik atasi masalah bengkak susu.


Ini feedback customer Eina berjaya atasi masalah bengkak susu dengan Lecithin.


"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Best kan Lecithin ni. Cecepat order bulan ni, untung berganda. Dengan harga RM52.50, anda akan dapat 2 botol Lecithin tau. 


*****

Whatsapp 019.227.5759

FB: Eina Md Ali

Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya

Page: Vitamin Kesihatan Sejagat

IG: @kulit_cantik_halus_gebu




Tuesday, 28 February 2017

Akibat Percaya Dengan Alfafa Complex

Hebat sangat ke Alfafa Complex ni yang digelar RAJA SEGALA TUMBUHAN.

.

Alfafa  merupakan raja segala tumbuhan, kerana ia sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran.

.


Alfafa kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin

* Sumber semulajadi dari alfafa

* Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu

.

Alfafa merupakan agen detox darah. Kenapa perlu detox darah? Sebab, kalau darah bersih, sel sihat, organ sihat, sistem pun sihat.

.

Alfafa KAYA dengan PROTIN

>> Mengandungi 18.9% berbanding DAGING LEMBU

>> Mengandungi 13.1% berbanding TELUR

>> Mengandungi 3.3% berbanding SUSU


Ini antara kebaikan Alfafa Complex, ia membantu:-

  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan (untuk wanita)
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita)
  • Bertindak seperti kacip fatimah (untuk wanita)
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita)
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Membuang angin dalam badan
  • Pembersih badan dalaman yang hebat
  • Melarang pembiakan kuman
  • Meningkatkan kebersihan dan kesihatan mulut
  • Meringankan bisa dalam hati
  • Meringankan masalah sengal dan sakit sendi
  • Meringankan masalah kencing manis
  • Baik untuk Ulser
  • Baik untuk jantung
  • Sihat bagi bayi yang baru dilahirkan (bayi yang terkena jaundice adalah tidak digalakkan)
  • Pengedaran haid yang baik (untuk wanita)
  • Meningkatkan kandungan susu bagi ibu yang melahirkan anak
  • Menurunkan kadar asid dalam badan
  • Mengekalkan pengedaran darah yang sihat
  • Mengurangkan bengkak dalam pundi-pundi kencing
  • Sejenis minuman kesihatan yang berkhasiat
  • Membuka selera makan
  • Membantu untuk tidur
  • Mengurangkan sembelit
  • Mengurangkan rasa letih dan lesu
  • Meringankan masalah urat timbul (Varicose viens)
  • Agen milkbooster terbaik

.

Ini antara kesan-kesan dari pengguna yang percaya dengan Alfafa Complex







Haaa, kalau korang still lagi tak percaya dengan Alfafa ni, apa kata cuba dulu. Sure korang akan rasa bertuah sebab Alfafa Shaklee ni sangat best ok.

Whatsapp Eina 019.227.5759
IG: kulit_cantik_halus_gebu
FB: Eina Md Ali

Friday, 24 February 2017

Dah Check Keperluan Kalsium Ibu Ayah Anda?

❤️ Ibu kita dah berusia 50 tahun ke atas? Beliau memerlukan 1500mg Kalsium setiap hari.


Kalau tak cukup, boleh sakit-sakit badan, sakit sendi, sakit gigi, gigi mudah rapuh, osteoporosis, bongkok dan macam2 lagi.

Ada simptom ni tak pada ibu kita? Kalau ada, hadiahkan beliau Ostematrix. Sebab bulan ni jimat lebih dari biasa.

❤️ Wanita dan Kalsium sangat sinonim kan. Haaa tapi sebenarnya lelaki pun perlukan Kalsium especially bila umur 65 tahun ke atas, perlu lebihhh lagi Kalsium iaitu sebanyak 1500mg sehari.


Try check tanda-tanda kekurangan Kalsium pada ayah / atok kita na 😊

1biji Ostematrix = 1 Gelas Susu = 800 biji Badam

Mengandungi 1000mg kalsium yang mudah diserap, 400mg Magnesium dan 400IU Vitamin D

Bukan sekadar Kalsium. Mengandungi Vitamin D, Boron, Magnesium, Mangan, Tembaga dan Zinc

Promo Ostematrix bulan ini:

⭐️ Beli 2 jimat 5%

⭐️ Beli 6 FREE 1

Whatsapp 019.227.5759

IG: kulit_cantik_halus_gebu

IG: sihat.bydinaziqri

FB: Eina Md Ali

#shaklee #sayajualmurah #shakleemurah #shakleemalaysia #shakleeselangor #ostematrix #ostematrixshaklee #sakitlutut #sakitsendi #sakitbelakang #tulang #sakit #sakitotot #sakittulang #tulangretak #kebas #lenguhbadan #kalsium #vitamind #magnesium #sihat #naksihat

Thursday, 23 February 2017

Bahaya Toksin Pada Tubuh

Setiap hari kita terdedah dengan pelbagai radikal bebas yang menyebabkan toksin dalam tubuh badan kita. So, kita perlu detox tubuh badan kita bagi membantu melancarkan perjalanan sistem dalam tubuh badan untuk lebih sihat.


Cara detox dengan lebih mudah ialah ambil tablet Alfafa Complex setiap hari. Kenapa Alfafa? 




✔️Alfafa Complex merupakan agen DETOX yang bagus membantu mengeluarkan toksin yang berlebihan dalam badan. 


Toksin adalah punca masalah-masalah kesihatan tubuh badan kita, contohnya jerawat, berat berlebihan, sembelit, resdung dan lain-lain.


Alfafa adalah raja segala tumbuhan dan merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.




The Shaklee Difference


Bezanya Alfafa Shaklee dengan yang lain ialah Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

  • Alfalfa daripada sumber semula jadi
  • Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu


Best tak? Best kan. Whatsapp Eina cepat. Promo Buy 1 Free 1 sampai hujung bulan ni jer tau.


019.227.5759

IG: kulit_cantik_halus_gebu

FB: Eina Md Ali

Wednesday, 28 December 2016

Kolagen Terbaik Untuk Tubuh Badan dan Kulit

Kolagen adalah protin utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan 

kekenyalan kulit dan tisu badan.



Kolagen terdapat pada, kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buah pinggang, jantung serta sistem limfatik.

.

Kesan Kekurangan Kolagen Pada Tubuh


Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1-4g/sehari selepas usia 20 tahun. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 40-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.


Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.


Antara kesan-kesan lain kehilangan kolagen

  • Rambut kering dan bercabang
  • Pori besar, jeragat hitam dan bintik-bintik 
  • Tulang kekurangan kalsium & risiko osteoporosis 
  • Kulit otot kendur & hilang keanjalan 
  • Sakit sendi & penuaan 
  • Kulit berkedut 
  • Penglihatan mata akan kabur 
  • Lingkaran hitam di mata dan sembab 
  • Penyakit gigi 
  • Payudara hilang keanjalan 
  • Organ dalaman kurang berfungsi 
  • Kuku mudah pecah dan kurang bersinar

.

Anda ada masalah di bawah?

.

😔 KULIT GELAP DAN KUSAM

😔 KULIT KERING BERSISIK

😔 KULIT BERKEDUT DAN NAMPAK TUA

😔 ADA PARUT DAN BERJERAGAT

😔 PAYUDARA MENGENDUR

😔 MATA SEMBAB DAN LINGKARAN GELAP BAWAH MATA

😔 SAKIT LUTUT DAN SENDI

😤😳 DAH CUBA PELBAGAI COLLAGEN, TAPI TIADA KESAN?

.

Pastikan anda memilih dan mengambil Collagen yang asli, selamat dan dari sumber yang HALAL.

.

💯 Pilihlah Collagen Shaklee 💯 

♻️ kolagen yang unggul, tulen dan bermutu tinggi

.



Shaklee collagen powder adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi dan diekstrak dari sisik Ikan Merah. 


Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1,000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


MANFAAT COLLAGEN POWDER SHAKLEE 

.


🌺 Anti Penuaan - Mengecilkan liang pori-pori yang kelihatan

🌺 Menghilangkan kedutan dan garis-garis halus

🌺 Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka

🌺 Mencerahkan kulit

🌺 Mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata

🌺 Menegang dan menganjalkan payudara

🌺 Mengembalikan keanjalan

🌺 Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut

🌺 Meningkatkan Pergerakan tulang dan otot

🌺 Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang

🌺 Menyubur

🌺 Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang, tebal dan bersinar

🌺 Seimbangkan hormon

🌺 Memberi tenaga


Shaklee Collagen Powder berkesan dan selamat di ambil 👍

✔️ Tiada kesan sampingan

✔️ Tiada bahan kimia

✔️ Tidak bertoksik

✔️ Mesra alam

✔️ 100% natural/semulajadi


Cepat grab sebelum promosi berakhir 2 hari lagi. Jimat dan sangat berbaloi.


👉BUY 6 Box Collagen 

> Get FREE another 1 BOX Collagen

> FREE MEMBERSHIP

> GET CASH BONUS

> PWP Shaklee Multi-Stack Dispenser

> PWP BUY 1 Carotomax Free 1 Carotomax 

OR

👉BUY 2 Box Collagen Powder Get 5% Off


SMS/Whatsapp Eina 

019.227.5759

IG: kulit_cantik_halus_gebu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...