Wednesday, 19 September 2018

September Birthday Giveaway 2.0

Assalamualaikum semua. :)

Ok, dah lama tak buat Giveaway kat blog Eina ni. Eina pernah buat tahun 2015 dulu, hehe dah lama sangat dah kan. Kali ni Eina nak buat Giveaway bersempena birthday Eina dan anak sulung Eina iaitu Ilham Ziqri yang jatuh pada bulan September ini. :)


Ini syarat-syaratnya.


1) Follow Blog Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya

2) Tinggalkan KOMEN pada mana-mana entry dalam blog Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya ini

3) Follow Instagram @kedainutrisiusjsubangjaya

4) Buat entry bertajuk “September Birthday Giveaway 2.0”

5) Copy banner dan backlink ke entry ini

6) Publish entry dan tinggalkan link entry di ruangan komen entry Giveaway ini beserta

  • Nama anda
  • Nama di Instagram
  • Tag 2 orang rakan anda

Senang jer kan ;)

Antara hadiah-hadiah untuk Giveaway kali ini ialah


Giveaway ini akan bermula pada 20/9/2018 jam 12.00am dan tamat pada jam 11.59pm 30/9/2018

Jika syarat-syarat tidak lengkap, Eina tak kira penyertaan anda ya.

Eina akan umumkan senarai pemenang pada bulan Oktober nanti ya. Tarikh akan dimaklumkan kemudian.

Terima kasih.


~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

Friday, 14 September 2018

Alfafa Raja Segala Makanan

Alfafa dikenali sebagai "Raja Segala Makanan" dan makanan terbaik, Alfafa secara semulajadi berkhasiat, menyediakan lebih daripada 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral dan vitamin.



Haa, Alfafa Shaklee ni merupakan salah satu vitamin wajib untuk Eina. Memang kena ambil setiap hari. Banyak kesan yang Eina dah dapat dengan mengambil Alfafa secara konsisten. Antaranya ialah sistem penghadaman Eina lebih baik, memang buang segala toksin. Apabila, toksin dikeluarkan setiap hari, automatik, kulit juga bebas jerawat dan berat badan pun maintain jer, hehe. Dan paling best, masalah resdung Eina pun dapat di atasi. Memang superb. 

Selain daripada tu, untuk ibu-ibu yang nak tambah susu dan nak susu lebih berkualiti, Alfafa juga boleh membantu tau.






Alfafa berkhasiat secara semulajadi untuk anda yang lebih sihat.

1) Menyokong Rambut Yang Sihat
  • Meningkatkan peredaran darah dan aliran oksigen pada kulit kepala
  • Menyediakan perlindungan antioksida kepada folikel rambut, meningkatkan kesihatan dan pertumbuhan rambut

2) Membersih dan Menyahtoksin
  • Membersihkan dan menyahtoksinkan hati
  • Membantu membekalkan vitamin dan mineral kepada hati untuk fungsi yang optimum

3) Kesan Alkali
  • Meneutralkan kesan pengambilan makanan yang tinggi lemak dan protein
  • Mengurangkan bau badan, nafas berbau, sakit tekak, senak perut dan keletihan

4) Membantu Dalam Penghadaman
  • Melegakan kembung dan gas yang berlebihan
  • Merangsang sistem penghadaman untuk berfungsi dengan lebih baik

5) Meningkatkan Sistem Imun
  • Merangsang pengeluaran sel darah putih
  • Bertindak sebagai antioksida untuk mengurangkan tekanan oksidatif

6) Mengurangkan Keradangan
  • Mengurangkan keradangan pada sendi
  • Menguatkan Sistem Imun 

Ok, nak order atau nak tanya apa-apa, wasap Eina terus ya

#shakleesubangjaya #shakleeusj
#kedainutrisiusjsubangjaya


~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

Tuesday, 11 September 2018

Ostematrix Bukan Sekadar Kalsium



Anda perlu lebih daripada Kalsium untuk tulang yang sihat dan kuat.

Kalsium sahaja tidak mencukupi untuk memastikan tulang kita sihat. Gabungan unik mineral-mineral penting diperlukan untuk menyokong penghasilan tulang yang lebih kuat untuk membantu  mengekalkan kesihatan dan berasa lebih muda ketika kita berumur.


Bagaimana mengekalkan tulang yang kuat?

#1 Mula Awal
Kerana penurunan ketumpatan tulang bermula pada usia 30 tahun, cara terbaik adalah semasa anda masih muda


#2 Lakukan Senaman Menahan Beratan (Weight-Bearing)
Senaman menahan beratan meningkatkan ketumpatan tulang anda kerana ia semakin kuat ketika diletakkan dibawah tekanan. Cuba angkat berat, berjalan kaki, berlari, mendaki, menari dan bermain tenis.



#3 Buat Pilihan Yang Sihat
Jalani gaya hidup dan dan kekalkan berat badan yang sihat.




Kalsium
Kalsium adalah mineral yang paling banyak terdapat dalam tulang kita.
  • Bahan utama untuk menghasilkan tulang yang sihat dan kuat
  • Mengekalkan ketumpatan tulang sepanjang hidup
  • Disarankan untuk mengambil 1000mg kalsium sehari dan jumlahnya meningkat bagi wanita menopaus.

Magnesium
Magnesium adalah kunci kepada gabungan dan penggunaan kalsium di dalam badan. Ia menyokong:
  • Proses pengaktifan vitamin D supaya ia boleh meningkatkan penyerapan kalsium.
  • Disyorkan untuk mengambil sekurang-kurangnya 300mg sehari untuk perkembangan tulang yang sihat.

Vitamin D
Vitamin D yang rendah di dalam tubuh boleh menyebabkan kekurangan kepadatan tulang dan kualitinya, serta meningkatkan penuaan tulang. Vitamin D membantu:
  • Merangsang penyerapan kalsium pada saluran pencernaan.
  • Mengekalkan paras kalsium dan fosfat untuk proses penghasilan tulang yang normal.

Boron
Boron ditemui di dalam tulang dan tisu-tisu lain di seluruh badan.
  • Ia mengelakkan tulang rapuh dengan menyokong proses metabolik tulang yang normal.
  • Menyokong penggunan nutrien yang terlibat di dalam penghasilan tulang yang kuat secara effektif

Mangan, Kuprum dan Zink
Kekurangan salah satu daripada mineral ini dikenalpasti akan menghalang pertumbuhan tulang dan meningkatkan risiko osteoporosis di kemudian hari. Mineral ini penting untuk:
  • Mengaktifkan enzim yang terlibat di dalam proses penghasilan tulang.
  • Melindungi tulang anda daripada kerosakan oksidatif

Haaa, best tak Ostematrix Shaklee ni? Mestilah best. ;)

Cepat grab bulan ni tau, promo beli 3 botol dapat 5% diskaun okeh. Berbaloi simpan buat stok. Macam biasa, wasap Eina terus ya.

 ~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

Tuesday, 4 September 2018

Koleksi Testimonial Ostematrix

Hai semua,

Eina nak share koleksi testimonial Ostematrix untuk anda semua. Eina memang suka Ostematrix ni, memang tak boleh tinggal. Maklumlah bukan jenis peminum susu. Makan Ostematrix setiap hari, setiap malam banyak kurangkan rasa letih dan lenguh2 badan Eina seharian. Memang best. Ostematrix ni bukan setakat bekalkan kalsium untuk tulang, tapi ia melawaskan. Korang akan rasa ringan je badan tu.
.
Kenapa Ostematrix ni best? Sebab selain kalsium, dalam Ostematrix ni juga ada mengandungi Magnesium, Vitamin D dan mineral iaitu Zink, Kuprum dan Mangan bagi mengekalkan kelancaran fungsi tubuh.


Bayangkan kalau tulang korang rapuh, mesti semua kerja pun tak jadi kan. Sebab sini sakit, sana sakit, jalan tak boleh, berdiri tak boleh, duduk pun tak selesa. Jadi jangan abaikan pengambilan kalsium harian korang ok.
.
Ok ini antara koleksi testimoni Ostematrix yang sangat best untuk anda












Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Kalau nak cuba Ostematrix ni, jangan lepaskan peluang grab promo bulan ni ya.


.
Ok, kalau nak tanya apa-apa, wasap Eina terus ya

#shakleesubangjaya #shakleeusj
#kedainutrisiusjsubangjaya


 ~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

Saturday, 1 September 2018

Promosi Shaklee Bulan September 2018

Assalamualaikum & Selamat Petang 😊

Ok, Eina nak inform mengenai promosi SHAKLEE bulan ini ya.

Item promo pertama yang sangat best ialah Ostematrix

Buy 3, Get 5% Off.
Harga Pasaran : RM 174.56



Ostematrix bukan sahaja sekadar Kalsium, ia mengandungi Magnesium, Vitamin D, Boron, Mangan, Tembaga dan Zink. Ostematrix sangat membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang kuat.

Untuk anda yang tak suka minum susu atau jarang minum susu, tablet Ostematrix adalah alternatif terbaik untuk anda okeh. ;)

Apa itu Ostematrix

Siapa perlukan Ostematrix? Lihat Info dan Pelbagai Testimonial Ostematrix


2. FREE Massage Device* untuk belian set 5 items (tanpa Radiance) ATAU Full Set Youth Skincare


Shaklee masih meneruskan promo untuk YOUTH Skincare sepanjang September ini. Produk Skincare terbaru Shaklee ini mendapat feedback yang sangat positif dari semua pengguna. Shaklee mengeluarkan Skincare terbaik untuk pengguna setelah 8 tahun kajian.



Shaklee masih menawarkan PERCUMA Youth Facial Cleanse & Firm Device dengan setiap pembelian Renew & Maintan Set (5 items) atau Intensive Treatment and Repair Set (Full Set 6 items). 

 

Fungsi Youth Facial Cleanse & Firm Device ialah menanggalkan kotoran atau kesan solekan di muka sambil mengurut juga menanggalkan sel kulit mati

Dengan pembelian mana-mana Youth Skincare Set juga, anda layak mendapat FREE Membership + Cashback serta dapat jimat sehingga RM500++

Testimonial Youth Skincare 


3. Beli 1 set Pre Natal akan dapat FREE 1 Beg Why I love Shaklee


Untuk bulan ini, Shaklee juga lancarkan promosi Set Pre Natal untuk ibu-ibu mengandung di luar sana. Vitamin-vitamin ini sangat bagus untuk kesihatan ibu dan juga tumbesaran bayi.

Dalam set ini ada beberapa produk Shaklee yang lengkap untuk kebaikan dan kesihatan sepanjang kehamilan

  • Vitamin C Plus (180 tablets)
  • Vitalea (120 tablets)
  • B-Complex (120 tablets)
  • Energizing Soy Protein (ESP)
  • Omega Guard (90 capsules)
  • Ostematrix (120 tablets)

Info dan Testimonial Pre Natal Set


4. CLEARANCE - Shaklee Baby Set : Buy 1 FREE 1!
 


Each Shakleebaby Set™ comprises:
• Gentle Wash x 1
• Soothing Lotion x 1
• Massage Oil x 1
• Plush Microfiber Towel x 1
• Handy Baby Toiletry Bag x1 

Sangat bagus dan sesuai untuk bayi anda yang mempunyai kulit sensitif. Ia selamat. Telah diuji oleh para Pakar Kanak-kanak. Semulajadi. Beyond organic dan telah terbukti selamat. Contents premium - essential oils, bahan-bahan organik

✔ Pediatrician tested
✔ Hypoallergenic
✔ Certified organic ingredients
✔ Clinically tested
✔ pH balanced
✔ Made in USA



Ok, jika anda ada apa-apa soalan atau berminat dengan mana-mana produk Shaklee, boleh wasap Eina ya.

 ~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG:
kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...