Tuesday, 30 May 2017

Kekal Cergas Berpuasa Sambil Menyusu

Assalamualaikum. Salam subuh 😊


Alhamdulillah, hari ke-4 berpuasa. Tahun ni merasa berpuasa sambil menyusu. Memang ada cabarannya, mula-mula risau susu tak cukup untuk baby, tapi setakat ni Alhamdulillah susu masih seperti biasa. Nak tau apa yang Eina amalkan? ☺️

.

No.1, semestinya ESP. Memang tak boleh tinggal ok. Minum waktu bersahur dan juga waktu berbuka. ESP adalah sumber protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita. ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya dan ia mampu menahan rasa lapar.


No.2 ialah Performance Drink. Fungsi Performance Drink ialah sebagai penghilang dahaga dan menyokong tahap hidrasi. Bila kita berpuasa, kita akan rasa kekurangan air dalam badan, bila badan kurang air, kita akan cepat letih, terasa cramp terutama di bahagian kaki dan tubuh badan akan terasa kering. Performance Drink ini akan bantu kekalkan air dalam tubuh badan kita. Ia juga mengekalkan tenaga dan meningkatkan stamina.



Pengambilan bersama ESP + Performance Drink ni, akan membuatkan kita rasa segar, kenyang lebih lama dan kurang rasa haus semasa berpuasa. In Shaa Allah kekal bertenaga sampai ke malam.

.

Alhamdulillah sangat membantu Eina berpuasa sambil menyusu. Dalam masa yang sama, pastikan jangan skip vitamin-vitamin asas yang lain ya, iaitu Vitalea, Bcomplex, Vitamin C bagi melengkapkan nutrisi dalam tubuh badan kita dan juga Alfafa sebagai milkbooster. 

.

Selain suplemen, Eina juga banyakkan memakan buah kurma dan ambik makanan sihat semasa bersahur dan berbuka. Sesekali Eina tambahkan juga menu bersahur dengan meminum air Susu Kurma (blendkan fresh milk + kurma + ESP). Ia boleh tambah tenaga dan tambah susu juga.

.

Ok, inilah serba sedikit rahsia Eina kekal cergas dan dapat menyusu semasa berpuasa. Nak cuba ESP & Performance Drink ni, boleh Whatsapp Eina ya. 👍😉


🌹🌹🌹🌹🌹

For info & order

Whatsapp 0192275759

FB: Eina Md Ali

FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya

IG: @kulit_cantik_halus_gebu

Friday, 26 May 2017

Salam Ramadan


*MARHABAN YA RAMADAN*

```Ramadan is coming..
Syaitan is crying..
Malaikat is waiting..
Syurga is opening..
Neraka is closing..```

*R* 🌙 _Remember_
*A* 🌙 _Allah_
*M*🌙 _Morning_
*A* 🌙 _Afternoon_
*D* 🌙 _Day_
*A* 🌙 _And_
*N* 🌙 _Night_

Semoga Ramadan tahun ini bukan Ramadan yang terakhir untuk kita.
Aamiin...

•••••••••••••••••••••••••••••••••••

Bismillahirahmanirahim...
Assalamualaikum wbt...

Di kesempatan ini,
Saya dengan rasa rendah diri,
Setulus ikhlas hati ke hati,
Memohon maaf sepuluh jari,
Kiranya ada salah silap selama ini,
Sama ada yang disedari mahupun tanpa disedari.
Muhasabah insani...

Semoga puasa, amalan, ibadah serta munajat muslimin muslimat semua diberkati serta dirahmati Allah swt.
In shaa Allah, aamiin ya Rabbal'aalamiin..

Ahlan wasahlan ya Ramadan.

🌹🌹🌹🌹🌹

Whatsapp 0192275759
FB: Eina Md Ali
FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya

IG: @kulit_cantik_halus_gebu

Semua Angkara Set Menyusu Shaklee



Makcik: Eh bulatnya adik, macam kakak. Berapa bulan ni? Berapa kilo?


😆


Saya: 6 bulan lebih, baru 8 kilo lebih 😁


Makcik: Haaa 8 kilo, semangatnyaaa. Patutlah senget mama dia dukung. Mama bagi minum susu apa ni? (sambil pegang2 Imran)


Saya: Susu ibu jer 😊


Makcik: Ooo baguslahh. Semangat macam kakak dia nanti ni


😅


**********


Sejak dalam perut lagi, ibu berazam nak menyusukan Imran hingga 2 tahun. Alhamdulillah, setakat ni murah rezeki Imran. Semoga tercapai azam ibu menyusukan Imran hingga 2 tahun. InshaaAllah semoga dipermudahkan Allah. Aminnn 


Eina memang konsisten Set Menyusu Shaklee. Set Menyusu Shaklee lengkap dengan semua vitamin yang ibu dan anak perlukan. Ada Vitalea, Bcomplex, Vit C, ESP, Alfafa dan Ostematrix. Semuanya sangat penting untuk ibu menyusu, boleh bantu tambah tenaga, kurangkan stress, kuatkan imun, bantu tambah susu dan hasilkan susu lebih berkualiti. Alhamdulillah 


Selain tu, ada juga amalkan makanan yang boleh tambah susu contohnya kurma, pegaga, air horlick dll. Bergantung pada keserasian badan juga 😊


Nasi memang tak boleh tinggal, makan on time, air mesti minum banyak, 2-3L sehari. Perlu selalu happy dan cukup rehat. Tak boleh stress, sebab kalau stress, memang akan effect susu ok. Perlu sentiasa tenang.


Yang paling penting, selalu doa dengan Allah, moga dipermudahkan urusan penyusuan dan minta susu sentiasa cukup untuk anak. Amalkan Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum. 


Allah itu Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Mintalah padaNya, doa la banyak-banyak, bergantunglah pada Allah. Allah tidak akan hampakan hambaNya yang rajin berdoa. Disamping itu kita usaha dengan amalkan pemakanan sihat dan pengambilan suplemen. InshaaAllah segalanya akan dipermudahkan.


Doakan Eina ya kawan-kawan ;)


Esok dah nak puasa kan, nanti Eina share macam mana kekal bertenaga berpuasa sambil menyusu. Dan susu pun sentiasa ada dan cukup untuk baby walaupun berpuasa 😊


Oh ya, nak order Set Menyusu Shaklee atau nak konsultasi boleh Whatsapp Eina ok.



🌹🌹🌹🌹🌹

For info & order

Whatsapp 0192275759

FB: Eina Md Ali

FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya

IG: @kulit_cantik_halus_gebu



Thursday, 25 May 2017

Shopping Di HO Baru Shaklee

Assalamualaikum. Apa kabar semua? Semoga sentiasa dalam lindungan Allah. 

Semua sedia maklum yang HO Shaklee telahpun berfungsi sepenuhnya di lokasi baru iaitu di Sunway GEO Tower. Konsepnya lebih menarik dan mudah untuk semua SID. Anda dah sampai ke sana? 

Walaupun Eina tak berkesempatan pergi semasa hari pembukaan, Alhamdulillah, dapat juga jejakkan kaki ke HO baru di Sunway GEO baru-baru ni.




Ok, dipendekkan cerita, Eina sangat suka dengan konsep baru di HO Shaklee ni, sebab tak perlu lagi ambil no giliran dan tunggu dengan lama untuk dapatkan produk Shaklee. Konsepnya macam kita shopping di Watson atau Guardian tu, ambil apa kita nak beli, then ke kaunter untuk bayar. Memang best dan mudah.




Sangat mesra pelanggan kan? Syok jer pusing-pusing dalam tu. Hehe

Bagi anda yang baru nak mendaftar sebagai ahli, di sana juga ada disediakan laptop untuk kita mendaftar secara online. Dah daftar, boleh terus beli produk apa yang anda suka. Mudahkan?


Ok, gambar di bawah ni adalah Shaklee Top 10 Best Seller


Eina akan cerita satu persatu tentang Top 10 Best Seller ni pada next entry. 

.
For info & order
Whatsapp 0192275759
FB: Eina Md Ali
FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya
IG: @kulit_cantik_halus_gebu


Thursday, 20 April 2017

Protein, Nutrien Penting untuk Pertumbuhan


Selain air, PROTEIN adalah komponen utama dalam jaringan tubuh.
.
Ia adalah nutrien PENTING untuk PERTUMBUHAN.
.
Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. 
.
Semua bergantung kepada PROTEIN untuk menjalankan fungsinya seperti
🍄 Membina sel-sel baru, 
🍄 Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, 
🍄 Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru. 
.
Apabila sel kita sihat, segala fungsi setiap tisu dan organ juga jadi baik dan sihat dan memberikan kita kesihatan optimum.
.

Tak dapat ambil secukupnya dari makanan. Cubalah ESP. 👍
.






Kenapa ESP ni menjadi pilihan ramai?
.
"Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol"
.
1. ESP Shaklee ni non GMO maksudnya genetik soya yang digunakan ASLI TULEN dan tiada bahan lain kimia tercemar, sebab tu kualiti dia TERBAIK!
.
2. ESP ni sumber protein. Protein ni asas dalam badan kita. Contoh kulit muka kita ni hidup dia 21 hari je nak sihat, lepas tu dia mati dan akan dibina baru. Kalau tak cukup protein tu jadi kes kulit kusam tak bermaya. InshaaAllah dengan ESP, khasiat protein ni akan dapat direct 14gram setiap hari! Memang cukup sebenarnya nak bantu badan bina semula sel dan jadikan kulit cantik!
.
3. ESP ni juga bantu mereka kurus sebab ia bagi tenaga dan rasa kenyang lama. Fuh, kalau dapat blend dgn susu segar, pisang dan OAT, mmg taknak tinggal lah ESP setiap hari!
.
Cepat korang, produk paling meletop kat Shaklee ni tau. Rugi tak cuba 😊
.
For info & order
Whatsapp 0192275759
FB: Eina Md Ali
FB Page: Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya
IG: @kulit_cantik_halus_gebu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...