Tuesday, 13 March 2018

Kelas Pertama untuk Maestro Academy Elite Project



Alhamdulillah selesai kelas pertama #MaestroAcademyEliteProject malam tadi dengan tajuk KEISTIMEWAAN SHAKLEE. Eina ringkaskan serba sedikit isi-isi penting kelas semalam yang akan buat korang jatuh cinta berkali-kali dengan Shaklee. 😉

Ok jom kita baca kenapa Shaklee ni istimewa 😉

Shaklee Corporation ditubuhkan pada tahun 1956. Sudah menjangkau usia 62 tahun. Wowww 😲. Shaklee dah ada kat Malaysia pula sejak tahun 1988 lagi, maknanya dah masuk 30 tahun dah. Dah lama sangat kan?









Pada tahun 1915, pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C.Shaklee menghasilkan VITAlized MINerals dan dari situlah datangnya perkataan VITAMIN. Hebat ke hebat? 😃 Dan Vitalized Minerals juga merupakan Multivitamin pertama di A.S. Sekarang lebih dikenali sebagai VITALEA 😍

Setiap tahun Shaklee buat lebih 100,000 research untuk pastikan produk mereka tulen dan berkesan. Banyak tu 100,000. Lebih US300juta telah dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan dan lebih 100 scientific papers dah dikeluarkan, 90 daripadanya diterbitkan dalam terbitan penilaian sejawat

Produk Shaklee ni BEYOND ORGANIC tau. Apa tu Beyond Organic, maknanya Shaklee lakukan test pada setiap produk melebihi daripada piawaian yang ditetapkan oleh industri. 3x ganda lebih dari syarat yang dah ditetapkan di US. Haa bukan calang-calang tau. ☺️

Siap ada Landmark Study lagi dan terbukti selamat dimakan setiap hari oleh manusia. Walaupun dah makan 20 tahun, ia memang terbukti selamat tau.👍

Produk Shaklee semua selamat, semua semulajadi, semua non-GMO, even botol-botol Shaklee pun selamat tau. Kalau ditanam pun botol tu, dia takkan rosakkan alam sekitar. Haa nampak tak Shaklee ni memang utamakan kesihatan ☺️

Produk Shaklee juga tidak diuji ke atas haiwan tau. Sebab apa, sebab Shaklee memang jamin produk mereka selamat untuk manusia. Biasanya produk yg diuji ke atas haiwan ni, mereka tak yakin produk mereka selamat. Nampak tak Shaklee Differences kat situ. 😉.

Rukun asas Shaklee ada 4, haa siap ada rukun asas lagi tu, hebat tak 😁















Rukun yang paling utama adalah SHAKLEE UTAMAKAN KESIHATAN. Haaa nampak, kesihatan dulu diberi tumpuan tau. Then Shaklee utamakan kehidupan dgn alam semulajadi, Shaklee lakukan perkara yang benar (takde tipu2 😁) & last sekali Shaklee utamakan dunia yang lebih baik.

Then, Shaklee tak paksa & tak suruh ambil suplemen semata-mata tau. saranan utama Shaklee adalah
1. Makan secara sihat (cth ambil makanan #sukusukuseparuh)
2. Bersenam & capai berat yang sihat
3. Suplemen dengan bijak (maknanya ikut keperluan tubuh badan)

Hebat tak Shaklee? Istimewa tak Shaklee? 😍😍😍

So kesimpulannya, amalkan gaya hidup sihat dulu ok. TANPA KESIHATAN, HIDUP & KAYA TIDAK BERMAKNA 😉

Anda nak join team hebat kami? Whatsapp Eina untuk lebih lanjut ya.
#RoadToSuccess
#MFSEmpire


~~~~~
Agen Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/0192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya
Facebook Page: Vitamin Kesihatan Sejagat
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...