Sijil HALAL Shaklee 2020

4:25 PMSijil HALAL Shaklee untuk tahun 2020 sudah diperbaharui.

Setiap tahun Shaklee akan memperbaharui sijil HALAL mereka yang dikeluarkan oleh salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM iaitu Islamic Services Of America Since (ISA).

Seperti semua sedia maklum, produk Shaklee ini daripada USA. Di USA ada badan halal mereka sendiri iaitu Islamic Services of America (ISA)Badan Islam ISA ini lah yang bertanggungjawab mengeluarkan sijil halal pada produk untuk pasaran Islam di sana.


Sijil HALAL Shaklee 2020
Sijil HALAL Shaklee 2020
Klik gambar untuk paparan lebih jelas
Sijil HALAL Shaklee 2020
Sijil HALAL Shaklee 2020
Klik gambar untuk paparan lebih jelas
 
Ok, macam mana nak semak badan-badan yang diiktiraf oleh JAKIM sebagai ‘Certifier‘ sijil Halal di seluruh dunia termasuk Sijil Halal Shaklee 2020?

Ikut langkah-langkah di bawah:

1) Layari portal rasmi Halal Malaysia di www.halal.gov.my. Anda akan dibawa ke paparan seperti di dalam gambar ini.2) Lepas tu klik di ‘Foreign Halal Certification Bodies (FHCB)’ seperti di bawah 3) Lepas tu, korang perlu download fail di dalam format PDF. Terus klik file PDF tersebut dan akan keluar paparan seperti di bawah.

4) Scroll ke muka surat 56 di bawah negara United States of America (USA). Anda akan jumpa maklumat penuh ISA. Ya, ISA berada di dalam senarai badan yang diiktiraf JAKIM.


Shaklee sangat menitikberatkan kualiti setiap produk keluarannya. Shaklee juga sangat menghargai seluruh pengguna yang mengamalkan produk Shaklee khususnya pengguna Islam di Malaysia


Jadi, anda tidak perlu ragu-ragu lagi dengan produk Shaklee ini. Ia disahkan HALAL dan selamat di ambil.

You Might Also Like

8 comments

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)