Monday, 2 June 2014

Hamil, Pantang, Menyusu Dengan Shaklee


Assalamualaikum semua..anda sedang hamil, selepas ni akan berpantang dan pastinya mempunyai cita-cita untuk menyusukan bayi anda secara ekslusif sehingga 2 tahun kan...

Sepanjang hamil, banyak vitamin yang perlu kita ambil untuk kesihatan diri mahupun bayi dalam kandungan..jadi selain dari mengamalkan pemakanan sihat...pengambilan vitamin yang mencukupi sangatlah penting. Selepas melahirkan pula, penjagaan diri untuk mengembalikan kecergasan dan memulihkan luka-luka akibat bersalin juga sangat penting dan perlukan penjagaan rapi. Disamping ingin menjaga dan menyusukan bayi anda agar sentiasa dalam keadaan sihat.

Dengan mengamalkan suplemen semulajadi Shaklee, InsyaAllah dapat membantu ibu-ibu menjadi lebih sihat dan cergas sepanjang hamil, berpantang dan menyusukan.

Jom baca, pengalaman ibu muda yang merasa sendiri kelainan dengan mengamalkan Shaklee sepanjang hamil, berpantang dan seterusnya menyusukan bayi ke-3 beliau.

*******************************************************
Nota:-
Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Credit to: Puan Eyda Sukiman

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Harini nak share my own testimonial consuming Shaklee sepanjang tempoh hamil,berpantang & menyusu anak yg ke3 

Asalnya consuming Full set Hamil Shaklee..tapi dapat pula bonus lain rezekii hehe

Sepanjang tempoh hamil Eyda memang konsisten consume Set Hamil Shaklee.Ini yang Eyda ambil :

-Vitalea
-Bcomplex
-Vita c SR
-ESP
-Ostematrix
-Omega Guard (Bulan ke5 Hamil)

Alhamdulillah sangat2 best consume Set Kehamilan ni..apa yang best?

-Rasa Bertenaga
-Sembelit memang langsung xde..Lawas je
-Berat tak naik mendadak
-Hb alhamdulillah ok(sekali je drop) tp lepastu dah ok balik.
-Kaki xcramp malam2

After dah bersalin (23/4/2014) Eyda teruskan lagi pengambilan supplement2 di atas..cuma add on :

-Zinc Complex(terus ambil after bersalin)
-Alfalfa complex (Hari ke7 pantang start ambil)
-Lecithin (Hari ke15 pantang)

Yang ni part paling BEST! Pantang tapi tak rasa macam berpantang.

-Sejurus after bersalin eyda ambil Esp + Ostematrix nak kasi hilang lenguh2 badan + tambah tenaga(memang berkesan)

-Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)

-BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur)

-Susu badan banyak
-Baby langsung xkena jaundis
-Badan rasa segar
-Takde sakit urat 
-Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
-langsung tak sembelit (lawas sokmo)
-Cergas sokmo sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin

+ dapat bonus lain Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis xsuke makeup..memang natural face gituje :)) Mule2 tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap nampak lain muka 

Alhamdulillah..rezki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN 

Tq Allah Tq Shaklee 

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"
************************************
Tq my dear sister Eyda 

Alhamdulillah Eina pun tgh consume set hamil juga...memang terasa lain dgn pregnant yg 1st dulu...InsyaAllah lepas bersalin nanti teruskan dengan set berpantang & menyusu plak.. 

Nota:-
Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Info & Order
Eina Md Ali
~ Shaklee Independent Distributor (ID - 892529)
~ FB Pages : Vitamin Kesihatan Sejagat
~ SMS/Whatsapp/WeChat : 019 227 5759
~ Email: inna.mdali@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...