Beringat Sebelum Terkena

2:13:00 pm

Dulu TINGGI, kini Ideal
---------------------

Apa yang tinggi, apa yang ideal?

Tu dia Tekanan Darah la

Sy dh pernah smpi tahap tinggi smpi doktor dh bg warning;

Badan awk ni xkene, kne kuruskan
gemuk besar ni banyak penyakit kolestrol tinggi, darah tinggi!

Alhamdulillah tersentak berkali2x dgn doktor ni, sy pun tekad kuruskan kan badan dan konsisten!

Dan paling syukur sgt; sy skang maintain tekananan darah pada paras normal dan ideal!

Sy sedar zaman skang makanan dan gaya hidup sangat mencabar dan tidak sihat; xmacam dlu dh, petang2x main bola smpi habis basah baju, seluar; 2-3 jam hadap main bola xde hal

Kini, dh makin berusia, tidak selincah dlu

Jadi konsisten pengambilan makanan sihat dan gaya hidup sihat untuk memelihara nikmat kesihatan!

Beringat kawan2x sebelum kene!

G cek darah; dan bandingkan dgn jadual sy letak!

Cakna sihat!

Dlu sy 140/90 dan kini..ble
tgk kt gambo sy ni ye

Tq leader sy abam AbdRahman Daros tlg snap gambo ni aritu



Credit to Master Dosh

Untuk info dan order

You Might Also Like

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.

Like us on Facebook

My Google+

Pageviews