Wednesday, 9 October 2013

Variasi Resipi Bancuh ESP


ESP merupakan one of best seller and one of popular product in Shaklee...antara soalan yang sering ditanya, ESP ni minum macam tu jer or boleh campur dengan air-air lain. Ok, kalau saya terus terang memang tak boleh telan macam tu jer...pernah cuba sekali tapi tak tertelan...habis diluahkan semula...hehehe...so mula-mula minum saya mix kan dengan air sunquick...bolehla kan..ada rasa manis-manis sikit...at least boleh telan...pernah juga mix dengan milo..tapi agak muak bagi saya...then saya cuba mix dengan Yogurt Bliss...sangat-sangat sedapp ok...tapi sekarang saya mix dengan Performance Drink & Mealshakes (Mighty Triple Gem)..sedapp, menyegarkan dan mengenyangkan...

 

Ok, di bawah ni disenaraikan cadangan beberapa contoh resipi cara bancuh yg anda boleh cuba..

ESP + Air suam
ESP + Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
ESP + SusuAnmum
ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
ESP + Nesvita 3in1
ESP + jus twister tropicana
ESP + Ribena
ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
ESP + Milo/Horlicks
ESP + sirap bandung
ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
ESP + KOKO + OAT
ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL
ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend
ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.
ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang
ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!

sumber: Blog PMC a.k.a Kak Cery

Mighty Triple Gem (ESP+Performance Drink+Mealshakes
_____________________________

Dan ini pula resipi smoothies

Bahan2:
Segelas fresh milk
1-2sudu besar natural plain yogurt
fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
1 sudu kecik madu
Serbuk koko (optional)

Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm

sumber: Blog PMC a.k.a Kak Cery

NOTES:
JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)
 

Ok, selamat mencuba!!!



“Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”
 
Untuk Info & Order
Eina Md Ali
~ Shaklee Independent Distributor (ID - 892529)
~ FB Pages : Vitamin Kesihatan Sejagat
~ SMS/Whatsapp : 019 227 5759
~ Email: inna.mdali@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...