Bagaimana Minum 8 Gelas Air Sepanjang Bulan Puasa

10:50 AM

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah hari kedua berpuasa, semoga dapat menjalankan ibadah puasa dengan sempurna ya.
.
Entry kali ni untuk rujukan Eina sendiri dan juga untuk semua sahabat Eina. Eina nak kongsikan BAGAIMANA MINUM 8 GELAS AIR SEHARI SEPANJANG BULAN PUASA ini. 🤗
.
.
Berikut merupakan waktu yang dicadangkan bagi mengelakkan dehidrasi di bulan puasa.
.
✔ 1 gelas selepas bangun dari tidur untuk bersahur.

✔ 1 gelas selepas bersahur.

✔ 1 gelas selepas azan Maghrib.


✔ 1 gelas selepas solat Maghrib.

✔ 1 gelas selepas makan berbuka.

✔ 1 gelas selepas solat Isyak.

✔ 1 gelas selepas solat terawih.

✔ 1 gelas sebelum tidur.

.
Pengambilan air yang mencukupi adalah sangat penting. Selain mengekalkan dehidrasi, air juga membantu memberi tenaga dan mengekalkan kesihatan sepanjang hari. 
.
Selain air, pengambilan vitamin juga amat penting bagi membekalkan nutrisi sepanjang berpuasa. VITA-LEA Shaklee merupakan MULTIVITAMIN TERBAIK DUNIA yang lengkap dengan semua vitamin dan mineral. Multivitamin ini salah satu vitamin WAJIB Eina amalkan setiap hari terutamanya sepanjang bulan puasa ini kerana ia dapat membekalkan TENAGA sepanjang Eina berpuasa. 😍
.
Ok sahabat semua, semoga entry ini bermanfaat untuk kita semua ya. Selamat berpuasa. 😊
.

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.