Multivitamin Shaklee Untuk Kanak-Kanak

4:35 PM

Kebanyakan anak-anak kita suka memakan makanan segera atau makanan ringan yang tiada khasiat. Bermacam-macam jenis makanan segera yang ada dijual di pasaran. Apabila pengambilan makanan ini tidak dikawal, ia boleh menyebabkan anak-anak kita kekurangan nutrisi yang diperlukan dalam seharian. 
 
Kekurangan nutrisi boleh menyebabkan kesan negatif pada kesihatan dan pembesaran anak-anak kita. Sistem imunisasi badan juga akan menjadi lemah. Bila sistem imun lemah, anak-anak akan mudah mendapat sakit seperti demam, batuk dan juga selsema.
 
Kalau ada antara anak kita "kurang fokus", itu salah satu tanda anak kita kekurangan nutrisi. Kekurangan nutrisi juga akan menyebabkan pertumbuhan dan pertambahan berat badan menjadi tidak normal.
 
Vitalea for Children Shaklee ini merupakan multivitamin terbaik untuk kanak-kanak. Ia kaya dengan vitamin dan mineral yang baik untuk kesihatan dan tumbesaran kanak-kanak. 
 

Antara vitamin yang terdapat dalam Vitalea for Children ini ialah Vitamin B, Kalsium dan Vitamin D, Iodine, Zat besi, Vitamin C, Vitamin A, Zink, Magnesium. Kesemua vitamin ini boleh membantu tumbesaran serta menyokong kesihatan tulang dan badan anak kita.

Vitamin A - Untuk kesihatan mata
Vitamin B - Untuk perkembagan otak, tingkatkan konsentrasi dan fokus, bekalkan tenaga
Vitamin C - Untuk gusi, gigi dan kulit yang sihat
Vitamin E - Kunci untuk imuniti yang kuat dan untuk kulit & mata yang sihat
Zinc - Membantu tingkatkan imun dan percepatkan proses penyembuhan luka
Zat Besi - Membantu penghasilan sel darah merah
Iodin - Untuk pertumbuhan hormon tubuh yang sihat
Kalsium + Magnesium + Vitamin D - Membantu kesihatan tulang, memelihara sistem saraf dan fungsi otot
 
Kesemua vitamin ini boleh didapati dalam pemakanan seharian anak-anak kita. Tapi, mampukah kesemua vitamin ini dapat diserap oleh anak-anak kita? Eina rasa tak. Setuju tak? Terutamanya jika anak-anak yang jenis pemilih makanan. Jadi alternatifnya ialah berikan multivitamin Vitalea for Children ini sebagai tambahan. Ia cepat, mudah dan berkesan. ️InsyaAllah :)
 
 
7 Sebab Kenapa Perlu Pilih Multivitamin Vitalea for Children 

  1. Mengandungi Xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi seperti multivitamin lain
  2. Dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif
  3. Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian (Daily Value) kesemua 8 vitamin B, serta vitamin C, D dan E yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat
  4. Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan
  5. Dibuat dari sumber semulajadi, bukan sintetik
  6. Berperisa anggur lazat, disukai kanak-kanak
  7. Bebas Gluten
So, pastikan anak-anak kita juga mengamalkan pemakanan sihat dan seimbang. Jika perlukan suplemen sebagai tambahan, pastikan kita pilih yang terbaik dan selamat untuk kebaikan tumbesaran dan kesihatan anak-anak kita ok.

Kalau nak tanya lebih lanjut tentang Vitalea for Children ni, boleh jer terus Whatsapp Eina ok. Klik jer icon Whatsapp kat tepi blog tu ya.
 
~~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya

You Might Also Like

12 comments

  1. untuk kids pun ada... wahhh bagos la shaklee ni

    ReplyDelete
  2. Ada juga vitamin khas untuk kanak-kanak.

    ReplyDelete
  3. Bagus produk ini untuk penuhi keperluan nutrisi dan tubuh anak-anak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Sangat membantu penuhi nutrisi kanak-kanak 😊

      Delete
  4. Anak2 perlu nutrients yg cukup semasa oembesaran

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, nutrisi cukup sangat penting untuk tumbesaran anak-anak

      Delete
  5. Memang sangat berguna untuk anak-anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul tu, sangat berguna untuk anak-anak zaman sekarang :)

      Delete
  6. kanak-kanak pun kene makan supliment multiviitamin skrg nih, lagilah di musim covid nih, untuk tingkatkn imun badan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul. Musim pandemik macam sekarang ni memang sangat perlu untuk tingkatkan imun sistem anak2

      Delete

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.