Cara-Cara Hilangkan Mata Panda

12:40 PM


Siapa sini ada masalah mata panda atau lebam bawah mata?

Ada banyak sebab terjadinya mata panda ni. Antaranya seperti tidak cukup tidur, perubahan hormon, genetik atau keturunan, alergi, stress dan banyak lagi.

Mata panda boleh menyebabkan muka nampak kusam, tidak bermaya dan nampak lebih berusia. Agak sukar untuk dihilangkan dengan serta merta. Terdapat pelbagai cara tradisional untuk kurangkan dan hilangkan mata panda.

Ini antara cara-cara hilangkan mata panda yang boleh korang cuba.

Cara Hilangkan Mata Panda - Gunakan Kentang

Dinginkan kentang mentah dan potong kepada separuh. Letak kepingan kentang dingin di atas mata yang tertutup dan biarkan selama 15-20 minit


Cara Hilangkan Mata Panda - Gunakan Timun

Sejukkan 2 keping timun dan letak pada mata selama 25 minit


Cara Hilangkan Mata Panda - Beg Teh

Basahkan 2 beg teh di dalam air sejuk dan biarkan seketika. Kemudian letakkannya di atas mata selama 25-30 minit


Cara Hilangkan Mata Panda - Sudu Sejuk

Sejukkan sudu keluli di dalam air berais dan letakkan sudu di atas mata. Lakukannya sehingga anda melihat mata menjadi lebih baik.


Cara Hilangkan Mata Panda - Putih Telur

Pukul beberapa putih telur dan letakkan di sekitar mata anda. Kemudian biarkan selama 20 minit sebelum mencucinya dengan air bersih.


Cara Hilangkan Mata Panda - Buah Avokado

Letakkan kepingan Avokado masak di bawah setiap mata dan biarkan selama 5-10 minit


Ok bolehlah cuba mana-mana cara-cara tradisional di atas ya. Kunci nak dapatkan kesan yang cepat dengan cara-cara di atas ialah korang kena rajin dan konsisten. InsyaAllah, masalah mata panda akan berkurangan.

Selain dari amalkan cara-cara hilangkan mata panda di atas, korang boleh cuba Youth Eye Treatment kat bawah ni. Lagi mudah dan InsyaAllah berkesan kurangkan dan hilangkan mata panda dalam masa 7 hari.

YOUTH Restoring Eye Treatment, mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow’s feet dalam tempoh masa seawal 7 hari. Juga mengurangkan sembap dan lingkaran hitam atau mata panda dengan berkesan.Nak order atau nak tanya apa-apa, wasap jer Eina ok.

Klik Sini Untuk Terus Whatsapp EinaNak beli dengan harga ahli? Klik daftar keahlian di sini >>> Daftar Keahlian dan Beli Produk di Website Shaklee

~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/60192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya - Eina Md Ali
Facebook Page: Eina Md Ali - Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)