Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee Melalui Blog

5:13 PM

Alhamdulillah, selesai sudah online kelas Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee dengan Blog hari ni.

Sepatutnya kelas hari ni secara offline, tapi memandangkan kes Covid-19 semakin meningkat, so kelas diadakan secara online melalui aplikasi Zoom sahaja.

Kalau ikutkan kelas-kelas macam ni boleh cecah harga ribuan ringgit tau. Tapi, hari ni dapat belajar secara PERCUMA jer. Beruntung sangat.

Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee Melalui Blog
Founder team Maestro Academy - Master Nadiah Suhaidi dan Master Amir Marzhuki
Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee Melalui Blog

Seminar Superb Blogger 1.0 ini disampaikan oleh founder kepada team Maestro Academy itu sendiri iaitu Master Nadiah Suhaidi dan Master Amir Marzhuki.

Master Nadiah merupakan seorang blogger sejak 2007 yang sangat berpengalaman dalam dunia blogger. Master Amir pula merupakan salah seorang Certified Integrated Marketing Practitioner. Bukan calang-calang ya. 😍

Banyak ilmu baru yang Eina dapat hari ni. Walaupun dah lama blogging, tapi masih ada lagi yang perlu Eina belajar.

Antara yang paling Eina suka ialah dapat belajar cara tentang carian keyword dan juga SEO blog.

Apa keistimewaan blog bagi peniaga-peniaga online macam Eina ni?

Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee Melalui Blog
Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee Melalui Blog

Mostly orang akan cari atau google di browser/internet untuk dapatkan apa-apa maklumat, apa-apa info atau mungkin servis dan sebagainya. Betul tak? So, disinilah fungsinya blog.

Selain dari social media seperti Facebook dan Instagram, blog merupakan medium yang paling banyak digunakan untuk carian content atau apa-apa maklumat.

Kerana ia lebih lebih mudah, lebih friendly dan lengkap untuk kita mendapatkan maklumat.

Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee Melalui Blog
Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee Melalui Blog

Untuk peniaga online macam Eina pula, fungsi blog sangat berpotensi untuk mendapat customer dan sales yang besar-besar.

Sebab tu, blog masih relevan digunakan sebagai medium marketing untuk berbisnes. Apatah lagi dalam bisnes Shaklee macam Eina ni. Ia sangat-sangat membantu. 

Untuk korang yang dah ada blog tu, sangatlah sesuai untuk korang join Eina sama-sama jana income dengan bisnes Shaklee.

Bagi yang belum ada blog, don't worry kita akan ajar free jer macam mana nak mulakan bisnes melalui medium blog ni.

Dimana ada kemahuan disitu ada jalan.

Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee Melalui Blog
Superb Blogger Seminar 1.0 - Jana Income Shaklee Melalui Blog

So, nak join team Eina atau nak tanya apa-apa berkaitan bisnes Shaklee ni, korang boleh jer wasap Eina ok.

Kalau korang nak cuba produk Shaklee, boleh hubungi Eina untuk konsultasi ok.

You Might Also Like

18 comments

  1. ilmu penting utk memajukan diri..bagus ada mentor yg sanggup kongsi ilmu secara percuma..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Bila ada peluang, jangan sia-siakan 😉

      Delete
  2. blog = free marketing medium yang boleh dimanfaatkan semaksimum mungkin

    ReplyDelete
  3. Tengok memang ramai berniaga melalui blog. Saya dapat maklumat Shaklee pun daripada blog. Terima kasih kongsi info vitamin.

    ReplyDelete
  4. Bestnya kelas blog ni. Tapi tak dapat nak join haritu. Btw blog kak eina cantik kemas je. nak jalan2 tengok lagi boleh? heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best kelas blog hr tu. Silalah jalan-jalan selalu. Hehhe

      Delete
  5. Harap MAM MNS buat lagi kelas blogger ni. Best sangat aih 😋

    Moga kak Eina terus suksess dan maju dalam Shaklee 🥰

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, best sangat kelas blog ni.
      Aminnn. Tq Ruby. Sama juga dengan Ruvy ya, moga terus success.

      Delete
  6. Best sangat kelas blog exclusive mcm ni =)

    ReplyDelete
  7. Bagus jana income shaklee guna blog ni.. ada kawan opis jual shaklee..boleh la suruh dia buat blog juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, sangat bagus untuk jangka masa panjang ;)

      Delete
  8. Kelas blog ituhari memang superb. Dapat tambah baik blog kte tu jugak..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.

Followers

Pageviews