Waktu Sesuai Minum ESP Shaklee

12:00 PM


Hai korang, dah cuba ESP? Kalau belum, korang mesti kena cuba ok.
 
Sebab apa tau? Sebab ESP ni best sangat. Rasa bersalah kalau tak share kat orang, hehe
 
ESP ni dah 59 tahun dalam pasaran tau. Dr Forrest C. Shaklee adalah orang pertama yang mencipta protein soya dengan pengasingan pertama pada tahun 1961.
 
Korang rasa kalau produk tu tak bagus, agak-agak dapat tak dia bertahan lebih dari 50 tahun di pasaran? Hebat kan?
 
Eina suka ESP ni sebab ia tak sama dengan soya-soya lain yang ada kat pasaran tu.
 
Protein soya ESP ni kaya dengan kalsium dan protein soya ESP juga protein terbaik untuk tenaga berpanjangan.
 
Once korang dah rasa, confirm korang akan rasa perbezaannya ok.
 
Korang boleh pilih waktu bila yang korang suka ambil ESP ni. Nak ambil waktu pagi boleh, tengahari boleh. Nak buat minum petang pun boleh.
 
Kalau tak nak ambil makanan berat waktu malam, boleh juga ambil ESP ni. InsyaAllah tahan kenyang lebih lama.
 
Satu lagi, boleh ambil sebelum buat aktiviti bersenam juga. Sangat bagus untuk otot kita.
 
Pastikan lengkapkan makanan harian korang dengan ESP ni tau. Ia mudah dan senang disediakan. Antara kelebihan ESP ialah

💖Membekalkan 9 asid amino perlu
💖Membekalkan 15g protein soya setiap sajian
💖Mengandungi 5 jenis vitamin B
💖Kaya dengan kalsium untuk tulang dan gigi yang kuat
💖Tanpa kolesterol
💖Protein soya dengan indeks glisemik yang rendah (sesuai untuk pesakit diabetes)
 
 
Waktu Yang Sesuai Untuk Minum ESP Shaklee 
 


Waktu Pagi - Rasa lemah dan tidak bertenaga? Tingkatkan tenaga anda dengan ESP!. Ibu menyusu, ibu hamil, ingin turunkan berat badan wajib ambil sebagai minum pagi okeh. Boleh mulakan hari anda dengan minuman yang sihat. Bancuh ESP dengan buah-buahan kegemaran seperti pisang dan buah beri untuk dijadikan smoothie yang lazat dan penuh berkrim. InshaAllah, tahan kenyang lebih lama juga.

Waktu Tengahari - Sesuai untuk anda yang sedang struggle nak turunkan berat badan. Anda boleh gantikan meminum ESP kerana ia hanya memberikan anda 105 kalori dalam setiap sajian berbanding anda mengambil segelas air berkarbonat yang memberikan 170 kalori dan ais kisar kopi mengandungi 320 kalori. Dengan meminum ESP anda boleh membuat pilihan yang lebih sihat.

Waktu Petang - Untuk ibu menyusu, ibu hamil dan juga untuk anda yang ingin menurunkan berat badan, katakan tidak kepada snek yang berminyak atau manis, pilihlah minuman protein yang enak sebagai ganti, iaitu ESP!

Ok untuk anda yang aktif bersenam, tingkatkan tenaga anda sebelum dan selepas bersenam dengan meminum ESP. Untuk hasil yang lebih baik, ambil ESP 30 minit sebelum latihan atau 2 jam sebelum latihan berakhir untuk mempercepatkan proses pemulihan otot.

Waktu Malam - Elakkan pengambilan snek pada waktu tengah malam dengan mengambil ESP pada waktu makan malam anda untuk memberikan anda rasa kenyang yang lebih lama. Haaa untuk yang nak turunkan berat badan tu, elakkan ambil makanan berat pada waktu malam okeh.

Best kan, boleh ambil ESP anytime, anywhere jer. Badan pun kekal sihat dan cergas.

Berminat nak tau tentang ESP? Terus jer whatsapp Eina ok.

Klik Sini Untuk Terus Whatsapp Eina

Nak beli dengan harga ahli? Klik daftar keahlian di sini >>> Daftar Keahlian dan Beli Produk di Website Shaklee
 

~~~~
Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
Whatsapp : www.wasap.my/60192275759
FB : Eina Md Ali
Facebook Page: Kedai Nutrisi USJ Subang Jaya - Eina Md Ali
Facebook Page: Eina Md Ali - Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya
IG: kedainutrisiusjsubangjaya
IG: kulitcantik.byeina

You Might Also Like

4 comments

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.

Followers

Pageviews