Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Bagi Negeri Selangor Tahun 2021M / 1442H

8:21 AM

Salam Ramadan Al-Mubarak. 
Alhamdulillah, berjumpa lagi kita dengan Ramadan kali ini. Semoga Ramadan kali ini lebih bermakna buat kita.

Berikut adalah lampiran Takwim atau Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan pada tahun 2021 (Masihi) bersamaan 1442 (Hijrah) bagi zon-zon di seluruh kawasan negeri Selangor

Sebagai makluman, lampiran jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Ramadhan tahun 1442H / 2021M yang disertakan ini adalah rasmi, terbitan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), kerjasama Jabatan Mufti Negeri Selangor.

Semoga lampiran yang disertakan ini dapat menjadi panduan dan memudahkan seluruh umat Islam di negeri Selangor membuat semakan waktu berbuka puasa dan imsak bagi tahun 2021M/1442H.

Zon 1 - Gombak, Petaling / Shah Alam, Hulu Selangor, Hulu Langat dan Sepang


Zon 2 - Kuala Selangor dan Sabak Bernam


Zon 3 - Klang dan Kuala Langat

Ramadan adalah bulan untuk refleksi dan penyucian diri. Allah mengetahui segalanya dan Allah akan memberikan ganjaran selayaknya.

Jalani Ramadan kali ini seperti ini adalah Ramadan terakhir buat kita. Semoga kita dapat melakukan ibadah dengan sebaiknya agar dapat syurga yang tertinggi. Aminn. InsyaAllah

You Might Also Like

2 comments

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.