Testimoni ESP Untuk Masalah Gastrik

10:30 AM

Masalah gastrik boleh berlaku pada individu sekiranya mengabaikan waktu makan atau sering makan tidak menentu. Masalah gastrik juga boleh terjadi ketika seseorang individu sedang berpuasa. 

Jika anda mempunyai tanda-tanda seperti di bawah, anda mungkin salah seorang pengidap gastrik.

TANDA-TANDA GASTRIK

Antara tanda-tanda gastrik ialah :
* Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
* Rasa senak, berangin atau pedih
* Rasa tidak selesa
* Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan
* Rasa mual (loya) dan muntah
* Hilang selera makan
* Berat badan turun (pada peringkat teruk)

Secara semula jadi, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik (dengan pH 1 hingga pH 2) yang berfungsi mencerna makanan. Asid ini kuat dan jika terkena tangan, kulit akan terkakis. Sel perut menghasilkan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) sebagai pelindung daripada kesan asid hidroklorik.

Pengeluaran atau rembesan asid hidroklorik berlaku apabila ada makanan untuk memulakan proses pencernaan dan gastrik berlaku apabila tiada keseimbangan antara kuantiti rembesan asid hidroklorik (terlalu banyak) dengan kekuatan lapisan pertahanan (menjadi lemah). Jika lapisan pertahanan ini menjadi lemah, ulser berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan.

Eina nak recommend pada kalian, salah satu penyelesaian kepada masalah gastrik. Ia sangat-sangat membantu, terutamanya ketika waktu berpuasa.

Manfaat ESP Shaklee Untuk Masalah GastrikESP Shaklee merupakan sumber protein yang dihasilkan dari kacang soya NON-GMO iaitu ia tidak diubahsuai.

Kacang soya dapat meneutralkan asid di dalam perut yang dirembeskan oleh kelenjar perut kerana ia merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkali

ESP Shaklee mengandungi protein berkualiti tinggi yang dapat membantu sistem pencernaan bekerja dengan lebih baik.

ESP Shaklee juga boleh menggantikan susu - dimana bagus untuk bantu membina semula, memulihkan dan menggantikan sel-sel rosak dengan sel-sel baru di lapisan mukosa perut yang rosak dan menipis akibat hakisan asid.

ESP Shaklee ini juga boleh memberikan tenaga kepada pesakit gastrik yang sering keletihan dan lesu. Selain itu, ia buatkan rasa kenyang lebih lama!


Testimoni ESP Untuk Masalah Gastrik
So, bagi anda yang ada masalah gastrik, boleh cuba ESP Shaklee ni ok. Very2 recommended. 

Nak order or nak tanya apa-apa, boleh direct msg Eina ya.


Kalau nak register ahli dan terus beli di website, boleh klik sini >>> Daftar dan Order di Website Shaklee Di Sini

atau

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)