Monday, 26 August 2013

[Testimoni] Pengalaman Mengandung Berbeza Dengan Vitamin Shaklee


Jika kita mengandung, tentunya bermacam-macam makanan kesihatan dan vitamin diperlukan bagi tumbesaran bayi. Kesihatan tubuh badan si ibu juga perlu dititikberatkan yer. Mari kita baca pengalaman ibu-ibu yang mengandung dan amalkan supplemen Shaklee.

Nota:- Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
 
"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Testimoni 1 

Assalamualaikum..

Enny saje nak share kat sini. Now enny preggy anak kedua. Dah masuk 36 weeks sekarang ni. Enny amek full set preggy ( B Complex + VitaLea + Vita C + OsteMatrix + Omega Guard & add on ESP ).

Mase anak first dulu tak kenal lagi Shaklee. Mase tu setiap malam sakit pinggang, sakit kat punggung. Belum lagi asyik cramp kaki waktu tidur . Cramp tahap nanges punye. Bukan sikit2 punye cramp tau.

Mase tu badan pun lesu je rase. Tapi sekarang ni, memang jauh beza la. Sesekali je tercramp kaki, itu pun sebab salah sendiri kadang2 terlupa makan OsteMatrix.

HB sgt ok, stabil je, tak pernah turun. Lagi satu, mase pregnant anak first dulu, selalula sembelit. Dahla letih kan kalau duk mencangkung lama2 dgn perut boyot tu. Sekarang Alhamdulillah, xde dah sembelit2 ni. Lancar je..hehe..

Memang pantang nanti akan makan set pantang Shaklee je. Bengkung, param pilis of coz nak jugakla. Tapi no jamu. Membazir je..bukan makan abes pon..pastu abes pantang tak makan pun kan. Shaklee, abes pantang leh teruskan. Berbaloi!



Credit to Enny Ucop


"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Nota:- Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Testimoni 2 

nurse dah bising hb low sangat coz br nk masuk 5bulan hb 10.5 siap2 suruh makan bayam,hati ayam,ikan bilis,kerangla mcm2la..pastu dia cakap kalau masak jgn lama2 sangat nnti hilang pulak zat dia.

aku ni bab nak makan2 hati ayam ker kerang ker memang x masuk tekakla..kang kalau terlebih masak hilang zat lak.ambik pendekatan pintas,hahahh telan 2biji vitalea.tak payah nak risau2 zat ada ker tak.sah2 complete dalam tu.senang jimat masa..padahal malas nak masak.hehhe

semalam pegi check up kat klinik desa jalan kebun,klang.risau jugak pada mulanya..maklumla 2minggu jer nk kena check balik hb..kalo turun lagi,kena tukar colour sticker kt depan buku.huhuhu naya tu.

apa lagi lepas tahu hb low balik umah terus telan 2biji vitalea.x penah skip pun sampai time check up smlm..b4 pegi klinik makan kat umah siap2 lepas tu terus telan b-complex dan vitalea.

Time nak kena cucuk jari risau gak..turun lagi ker hb aku ni.sekali nurse cakap hb dah naik..cantik 13 lak tu..nurse pun puji jarang orang dapat hb 13. 

dalam hati dah berbunga2.apa taknya penangan vitalea 2biji.mau x cantik hb.so x de la nak kena repeat 2minggu sekali.appointment dah normla sebulan sekali.hhuuuhu.suker2 coz x yah nk datang awal2 pagi pg klinik.kalau tak pukul 7 dah terpacak kat depan klinik.lambat sikit tengah hari la baru nama kena panggil.maklumla orang kat jalan kebun ni ramai bebenor yg mengandung,heheh3

Credit to Haziq Qaisara (ibuhasliza)

"Disclaimer: Results may vary based on the individual"

Nota:- Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


Ingin cuba set hamil dari shaklee, jangan segan-segan hubungi saya yer. Ingin tahu kebaikan tentang set untuk ibu-ibu mengandung, boleh refer sini Set Kehamilan Shaklee

Untuk Info & Order
Eina Md Ali
~ Shaklee Independent Distributor (ID - 892529)
~ FB Pages : Vitamin Kesihatan Sejagat
~ SMS/Whatsapp : 019 227 5759
~ Email: inna.mdali@gmail.com

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...