Waktu Hujan Adalah Waktu Mustajab Kita Berdoa

4:41 PM

Assalamualaikum

Alhamdulillah, hujan hampir setiap hari sekarang kan. Jerebu pun dah pulih. Semoga hujan yang turun ini adalah hujan yang bermanfaat.

Oh ya, jangan lupa berdoa di saat turun hujan. Waktu hujan adalah salah satu waktu mustajab untuk berdoa. Mintalah apa sahaja yang dikehendaki. Minta dengan sepenuh hati. InshaaAllah, bersihkan hati dengan niat yang betul, doa kita akan dimakbulkan. Jangan pernah putus berdoa. Tapi jangan tunggu hujan jer baru nak berdoa ya. ;)

Hujan adalah nikmat Allah Ta’ala.ثنتان ما تردان : الدعاء عند النداء ، و تحت المطر

“Doa tidak tertolak pada 2 waktu, yaitu ketika adzan berkumandang dan ketika hujan turun” (HR Al Hakim, 2534, dishahihkan Al Albani di Shahih Al Jami’, 3078)

InshaaAllah, berdoa merupakan jalan yang terbaik untuk kita minta pertolongan dari Allah S.W.T.


Semoga ia beri manfaat kepada kita semua ;)

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.