Sijil Halal Shaklee 2021

10:30 AM


Sijil HALAL Shaklee untuk tahun 2021 sudah diperbaharui. Alhamdulillah, belum pun habis tahun 2020, Shaklee tak renew dah sijil HALAL ni.

Setiap tahun Shaklee akan memperbaharui sijil HALAL mereka yang dikeluarkan oleh salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM iaitu Islamic Services Of America Since (ISA).

Sijil Halal Shaklee 2021. (Klik untuk paparan lebih jelas)
 
Sijil Halal Shaklee 2021 (Klik untuk paparan lebih jelas)
 
Seperti semua sedia maklum, produk Shaklee ini daripada USA. Di USA ada badan halal mereka sendiri iaitu Islamic Services of America (ISA). Badan Islam ISA ini lah yang bertanggungjawab mengeluarkan sijil halal pada produk untuk pasaran Islam di sana.

Ok, macam mana nak semak badan-badan yang diiktiraf oleh JAKIM sebagai ‘Certifier‘ sijil Halal di seluruh dunia termasuk Sijil Halal Shaklee 2020?

Ikut langkah-langkah di bawah:

1) Layari portal rasmi Halal Malaysia di www.halal.gov.my. Anda akan dibawa ke paparan seperti di dalam gambar ini.2) Lepas tu klik di ‘Foreign Halal Certification Bodies (FHCB)’ seperti di bawah 3) Lepas tu, korang perlu download fail di dalam format PDF. Terus klik file PDF tersebut dan akan keluar paparan seperti di bawah.

4) Scroll ke muka surat 56 di bawah negara United States of America (USA). Anda akan jumpa maklumat penuh ISA. Ya, ISA berada di dalam senarai badan yang diiktiraf JAKIM.


Shaklee sangat menitikberatkan kualiti setiap produk keluarannya. Shaklee juga sangat menghargai seluruh pengguna yang mengamalkan produk Shaklee khususnya pengguna Islam di Malaysia


Jadi, anda tidak perlu ragu-ragu lagi dengan produk Shaklee ini. Ia disahkan HALAL dan selamat di ambil.
 
Nak tanya tentang produk Shaklee atau nak order apa-apa, hubungi Eina di bawah ya.
 

You Might Also Like

8 comments

 1. boleh guna product ni tanpa was was :)

  ReplyDelete
 2. Alhamdulillah.. Barulah diterima dan diguna tanpa was was..

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Ada :). Boleh check kat sini ya.

   https://www.vitaminkesihatansejagat.com/2018/10/cara-semak-kelulusan-kkm-produk-shaklee.html?m=1

   Delete

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)