Doa Hindari Wabak Penyakit - COVID19

4:33 PM

Seluruh dunia terkesan dengan COVID19. Seluruh dunia rasa takut akan virus kecil yang Allah turunkan ini. Makhluk Allah ini tidak boleh dilihat oleh mata kasar. Tapi ia mampu melumpuhkan sesiapa sahaja.

Di samping kita mengamalkan langkah-langkah pencegahan dengan menjaga kebersihan diri dan menjaga kesihatan, sebagai umat Islam, mari kita sama-sama perbanyakkan berdoa memohon perlindungan dari Allah SWT agar dijauhkan dari wabak penyakit berbahaya ini.
" Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung denganMu daripada penyakit gila, kusta, sopak dan sebarang jenis penyakit yang menggerunkan".

- Riwayat An-Nasa'i : 5493

Sama-sama kita aminkan doa ini. Moga Allah terus berikan kita perlindunganNya. InsyaAllah

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.