Frequent Ask Questions (FAQ) - Daftar Ahli Shaklee

12:06 PM

Ada beberapa persoalan yang biasa Eina dapat bagi yang baru mendaftar sebagai ahli. Boleh baca FAQ di bawah untuk lebih details ya.


Baca dan fahamkan dengan teliti FAQ di bawah


FREQUENT ASK QUESTIONS (FAQ) - Daftar Ahli Shaklee

Question: Berapa modal yang diperlukan ?

Answer: Boleh bermula dengan modal serendah RM35 atau tanpa modal. Anda boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah anda bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu terus kepada customer anda. Mudah kan? Melainkan anda nak simpan stok kat rumah, terpulanglah nak invest berapa pun.

Question: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?

Answer: Dengan Shaklee anda tak perlu maintain sales/points melainkan anda sudah menjadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk kegunaan sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.

Question: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?

Answer: Bergantung kepada sales/purchase anda pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, bergantung berapa points anda pada bulan tersebut.

Question: Apa lagi keistimewaan yang Shaklee tawarkan?
Answer: Shaklee menawarkan pelbagai keistimewaan kepada ahlinya. Yang paling jelas adalah Cash Bonus. Selain Cash Bonus setiap bulan, Shaklee juga menawarkan Car Bonus Incentive berbentuk cash kepada leaders dan juga Convention bertaraf 5 dan 6 bintang secara percuma kepada ahli-ahlinya yang layak. Dan kepada yang beragama Islam, setiap tahun ahli Shaklee berpeluang menunaikan Umrah secara percuma jika memenuhi syarat yang ditetapkan. Menarik kan?

Question: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
Answer: Tak perlu cari orang. Saya pun tak suka nak cari-cari orang dan paksa-paksa join/beli. In fact, orang pula akan cari kita nanti.

Question: Macam mana nak mula berbisnes?

Answer: Jangan risau, InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab apabila anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Kita boleh berbincang dalam online closed group dalam susur galur group S2U. Dan selebihnya terletak pada usaha dan diri anda sendiri untuk berjaya. InshaAllah.

Question: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual ni, boleh ke?
Answer: Terpulang, boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Tiada siapa yang akan paksa anda jual. Semua yang nak berbusiness atas inisiatif sendiri. Jika perlukan tunjuk ajar saya akan tolong.


Ok jelas? Jika anda berminat MAHU JADI SEBAHAGIAN DARI KAMI dan inginkan maklumat lebih lanjut boleh berhubung dengan saya. InshaAllah, Eina akan bantu.



Bagaimana cara untuk mendaftar?

1. Daftar secara online di website Shaklee. 

- Klik sini untuk Daftar Secara Online
- Isi maklumat yang diperlukan, klik submit
- Anda akan dapat SMS dari Shaklee berkenaan confirmation registration.
- Log in semula di website Shaklee untuk pengaktifan

*** Jika perlukan bantuan Eina, boleh terus whatsapp Eina 019 227 5759 di sini


2. Berikan butiran lengkap kepada Eina, untuk Eina bantu anda buat pendaftaran.


- Klik sini untuk Whatsapp Eina 019 227 5759 untuk urusan pendaftaran.


Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Eina untuk Eina bantu ok.


You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sudi baca tulisan Eina & terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.

Followers

Pageviews